Vločky ovesné celé s klíčky BEZ LEPKU 500 g

38 Kč 33,04 Kč bez DPH 76 Kč / 1 kg
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
26.11.2020

Ovesné vločky jsou pochoutkou oblíbenou zejména u anglosaských národů. Tyto ovesné vločky jsou celé, ke všemu s klíčky a především BEZ LEPKU, což určitě ocení celikaové. Vylepšete si svoji snídani a přidejte si ovesné vločky do své stravy ...

natural  bez_chemie  bez lepku  bílkoviny  vláknina vegan   keto železo

Detailní informace

Detailní popis produktu

Co byste určitě měli vědět

Ovesné vločky se vyrábějí loupáním ovsa z napařovaných obilek. Po vyčištění hrubého zrna se obilná zrna na několik hodin vystaví nejprve vlhku, poté suchému teplu v sušárně, takže zůstávají déle čerstvé. Při tomto ošetření vzniká typické ořechové aróma budoucích vloček.

Ovesné vločky se vaří rychleji než oves v jeho celé podobě, absorbuji do sebe mnohem více tekutin a během vaření si udržují relativně dobrý tvar. Stát se tradičním základem snídaně není v neustále se měnící potravinové pyramidě úplně snadné. Výhody ovsa však podpořilo nespočet let výzkumu. Tyhle jsou navíc zcela bez lepku, což určitě mnozí z Vás ocení.

Jednou z velkých výhod denního stravování ovesných vloček je to, že tím můžete zabránit strachu z váhy. Je to totiž kvůli pocitu sytosti nebo uspokojení vašeho hladu, které nám ovesné vločky dávají, když je jíme.

Pokud se pokoušíte vytvořit krémovou polévku nebo vydatný guláš a vaše struktura receptu se ukázala v horší konzistenci, než jste si představovali, můžete tento problém vyřešit pomocí ovesných vloček. Čím jemnější budou, tím bude i finální konzistence jemnější, takže na to taky dávejte pozor. Přidejte je do polévky nebo dušeného masa, promíchejte a nechte 5 minut dusit. Třeba budete mile překvapeni ...

 

Využití a charakteristika

 Mají příjemnou ořechová chuť, jsou příjemné na zkuskrásně vláčně
 Vhodné pro celiaky, tudíž jsou bezlepkové
Nesmí chybět během snídaně na začátku dne
 Můžete je jíst s mlékem, ale i s vodou
 V kombinaci třeba s mlékem můžete vyrobit obyčejnou, přesto úžasnou ovesnou kaši
 Vločky lze pro zpestření, a vyniknutí jejich chuti, též opražit
 V racionální výživě slouží ovesné vločky též jako základ pro výrobu karbanátků a pomazánek
 Jsou ideální do müsli, granoly nebo ovocných salátů
Zvláště dobrá jsou, když je osladíte přírodními sladidly
Skvělý základ pro vytvoření domácích RAW tyčinek
 
 

Recepty s ovesnými vločkami

Zde je výčet těch receptů, které jsou k dostání na na našem webu (pro zobrazení konkrétního receptu stačí na něj kliknout):

 
 

Složení

  • ovesné vločky s klíčky

 

Skladovací podmínky

  • Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu 70 %. Chraňte před přímým slunečním zářením!

 

Informace o nutričních hodnotách

Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1 545/367
Bílkoviny 12,3 g
Sacharidy 60,5 g
*z toho cukry 1,2 g
Tuky 6,2 g
*z toho nas. mast. kyseliny 1 g
Vláknina 9,7 g
Sůl <0,05 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zdravé obiloviny
Záruka: dle obalu (možné poptat)
Hmotnost: 0.5 kg
Bezlepkové: ANO
Přírodní: ANO
Země původu: Anglie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bez názvu-1_2

Značka Natural Jihlava

Přinést lidem to, co se v Česku na sklonku totality nedalo koupit, a také se zaměřit na poctivé a kvalitní potraviny. To byly dva impulzy, které stály na startu značky Natural Jihlava. Za téměř 30 let existence firmy zařadili do svého portfolia více než 10 000 zdravých potravin.

Prioritou této značky je kvalita potravin. Pod její záštitou najdete stovky originálních receptur, které dokázali uvést na trh i s patřičnými certifikáty a atesty. Jako jedni z mála mají například oddělenou balírnu na bezlepkové potraviny.