Vlašské ořechy (vlašáky) MIX 40% půlek 500 g

Tip Doporučujeme
139 Kč 120,87 Kč bez DPH 278 Kč / 1 kg
Objednáno
Položka byla vyprodána…

Vlašské ořechy, jedna z nejstarších a nejzajímavějších potravin. Vlašské ořechy jsou v našich končinách klasikou, která prostě nezklame. Právem je plod ořešáku královského označován králem mezi ořechy.

natural  bez_chemie  bez lepku  raw  vláknina  bílkoviny  vegan  paleo  low_carb   vitamin_E

Detailní informace

Detailní popis produktu

Co byste určitě měli vědět

Vlašské ořechy jsou velmi starou pochutinou konzumovanou už od neolitu. Když rostou a dozrávají, tak jsou celé vlašské ořechy ještě zelené, až po dozrání získávají svou typicky žlutou barvu. Jakmile plně dozrají, začnou pomalu z ořešáku opadávat. Následně jsou sklízeny ze země, kdy je z nich nejprve odstraněna vnější slupka pod níž se ještě skrývá tvrdá skořápka.

Jádro ořechu má atypický tvar a barvu. Vlašské ořechy jsou bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin. Vlašské ořechy jsou bohatým zdrojem vlákniny a rovněž jsou bohaté na bílkoviny.

Řekové, původem z Persie, nazývali vlašský ořech „ořechem Jupiteru“, který je vhodným zdrojem obživy pro bohy.

Ačkoli se vlašské ořechy v USA komerčně pěstují teprve od šedesátých let minulého století, jsou dnes významným světovým producentem „vlašáků“. Největším je však Čína, ta produkuje téměř polovinu celosvětové nabídky ořechů.

Určitě jste netušili, že vlašské ořechy mají svůj vlastní mezinárodní den. Ano! Tento den je 17. května. Věděli jste, že stromy vlašáků se mohou dožívat až 250 let?

 

Využití a charakteristika

 Jemná až krémová chuť plná aroma
 Upečete z nich voňavé vánoční cukroví
Vyloupané vlašské ořechy lze konzumovat syrové, opékané nebo dokonce i kandované
Univerzální přísada do všech druhů jídel - od předkrmů a polévek, po hlavní jídla a dezerty
Vhodné si je přidat do své snídaňové směsi a tím skvěle nastartovat den
Skvěle se hodí do jogurtů a jiných mléčných výrobků
 Využíti si najdou převážně v potravinářském průmyslu, a to v pekařství a cukrářství
Jen tak si můžete vlašské ořechy přidat do müsli či tvarohu
Není nad ořechovou bábovku, která provoní nejeden domov
 
 

Recepty s vlašáky

Zde je výčet těch receptů, které jsou k dostání na na našem webu (pro zobrazení konkrétního receptu stačí na něj kliknout):

 
 

Složení

  • vlašský ořech půlky 40 %, 1/4 45 %, 1/8 15 %

 

Skladovací podmínky

  • Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu 70 %. Chraňte před přímým slunečním zářením!

 

Informace o nutričních hodnotách

Výživové hodnoty na 100g
Energie (kJ/kcal) 2 587/618
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 10 g
*z toho cukry 1,1 g
Tuky 60 g
*z toho nas. mast. kyseliny 3,5 g
Vláknina 7 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kvalitní a zdravé ořechy a oříšky
Záruka: dle obalu (možné poptat)
Hmotnost: 0.5 kg
Bezlepkové: ANO
BIO: NE
Přírodní: ANO
RAW: ANO
VEGAN: ANO
Země původu: Slovensko, Ukrajina
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: