Třtinový cukr hnědý 500 g

Novinka Doporučujeme
33 Kč 28,70 Kč bez DPH 33 Kč / 1 kg
Skladem (> 7 ks)
Můžeme doručit do:
4.11.2020

Hnědý třtinový cukr je alternativou pro každého, kdo chce zkusit změnu oproti tradičnímu bílému. Proč si jen tak neupéct ovocný koláč nebo jinou dobrotu s naším tmavým třtinovým cukrem. Za vyzkoušení nedáte nic. Určitě doporučujeme vyzkoušet.

natural  bez_chemie  bez lepku  vegan

Detailní informace

Detailní popis produktu

Co byste určitě měli vědět

Cukrová třtina je subtropická až tropická tráva, která pochází z Papuy Nové Guineji, ale rozšířila se téměř po celém světe. Šťáva ze stonku cukrové třtiny je vysoce ceněná a je zdrojem 70 procent světového cukru.

K výrobě tohoto cukru je zapotřebí šťáva z cukrové třtiny. Šťáva se extrahuje v továrnách, kde válce rozdrtí stonky cukrové třtiny. Z nich se pak získá šťáva a ta se oddělí od zbylých stonků. Čistá šťáva se pak vaří, dokud se z ní nestane sirup. Sirup se následně přenese do pánve, kde se povaří do bodu varu a po čase se z něj stanou krystalky cukru. Vzniklé krystaly cukru jsou lepkavé a hnědé. Zbylá šťáva z tohoto procesu se prodává jako melasa.

Třtinový cukr má tmavší barvu, proto je možné ho využít při pečení pokrmů, u kterých chceme docílit tmavší barvy. Obsahuje malé množství melasy, což je v podstatě šťáva, která vzniká během lisování cukrové třtiny a dodává mu právě tuhle typickou barvu.

Rozdíl mezi bílým a třtinovým cukrem nespočívá pouze v barvě, ale především ve způsobu jejich výroby a zpracování, které má za následek jiné výsledné složení. Třtinový cukr neprochází procesem chemické rafinace a bělení a neobsahuje zbytkové chemikálie. Neztrácí tak své unikátní látky.

Nahrazuje používání moučkového bílého cukru v poměru 1:1.

 

Využití a charakteristika

 Má skvělou karamelová chuť, silnou aromatickou vůni a úžasnou barvu
Jedná se zajímavou alternativu klasických bílých cukrů
Pamela poslouží jako ideální alternativa pro vše od kávy a čajů až po pečení a vaření
 Dá se i přímo konzumovat
Jedna ze základních složek tradičního kubánského nápoje mojita
Výtečně vynikne v domácích limonádách a nápojích
Skvěle se hodí i ke smaženým jídlům, především z asijské kuchyně
 
 

Recepty s práškovým třtinovým cukrem

Zde je výčet těch receptů, které jsou k dostání na na našem webu (pro zobrazení konkrétního receptu stačí na něj kliknout):

 
 

Složení

  • třtinový cukr
 

Skladovací podmínky

  • Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu 70 %. Chraňte před přímým slunečním zářením!

 

Informace o nutričních hodnotách

Výživové hodnoty na 100g
Energie (kJ/kcal) 1 682/402
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 99 g
*z toho cukry 97 g
Tuky 0 g
*z toho nas. mast. kyseliny 0 g
Sůl 0 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Něco na vaření
Záruka: dle obalu (možné poptat)
Hmotnost: 0.5 kg
Přírodní: ANO
Země původu: Kolumbie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: