Zelné placky v bezlepkové podobě

K RECEPTU

Už z názvu asi tušíte, o co v tomto receptu půjde. Recept na ZELNÉ PLACKY V BEZLEPKOVÉ PODOBĚ je vhodný pro celiaky. Je navíc bez mléka! Základ je tvořen surovinami, které máme na našem e-shopu, takže určitě mrkněte.

Zelňáky jsou hodně variabilní a lze hodně surovin zaměnit. Recept je snadný, dá se říct ve stylu „co dům dal,“ což se aktuálně může hodit.

Tento báječný recept pro nás připravila Magda (na IG ji najdete pod jménem @megdobroty), která má velice zajímavé recepty z mnohdy netradičních surovin, čehož si ceníme a velice to podporujeme. Určitě se tedy neváhejte podívat na její profil a dozvěte se o ní více. Nebudete litovat, tomu věřte ;)

Tak co, zajímá Vás, jak si tento recept připravit? Tak se na postup pojďme společně podívat.

 

RECEPT NA ZELNÉ PLACKY V BEZLEPKOVÉ PODOBĚ

I taková klasika a dalo by se říci jednoduché jídlo, může vykouzlit úsměv nejen na Vaši tváři. Vychutnejte si je tedy, jak nejlépe uznáte za vhodné!

 

Co budeme potřebovat?

na směs na cukroví:

  • 400g zelí (kysané či sterilizované)
  • 50g konopné mouky
  • 50g dýňové mouky
  • 50g amaranthové mouky
  • 30g jáhlové mouky
  • 1 čajová lžička černé soli
  • kmín, pepř, špetka sody
  • 3 stroužky lisovaného česneku
  • 3 polévkové lžíce lahůdkového droždí
  • 3 polévkové lžíce oleje (olivový, řepkový, slunečnicový ...)
  • 1 menší červená cibule nakrájená na drobno

 

Postup:

  1. Veškeré suroviny smícháme dohromady.  Z těsta tvoříme ručně nebo dvěma lžícemi placky, které pečeme na pečícím papíru cca
    20 minut na 150°C, záleží na výkonu Vaší trouby.
  2. Dobrou chuť ;)

 

Jak vypadá výsledek?