Zelený citronový chlebíček s jahodami

K RECEPTU

Taky jste takovými milovníky sladkých chlebíčků stejně jako my? Pokud ano, tenhle recept Vás bude určitě zajímat! Domácí chlebíčky jsou poměrně jednoduchou záležitostí, která není nijak obtížná na přípravu a svým vyváženým poměrem vás určitě nadchne!

V tomto článku nás nás čeká recept na ZELENÝ CITRONOVÝ CHLEBÍČEK S JAHODAMI. Upřímně můžeme říci, že chlebíček je krásně měkký a nadýchaný, vláčný s plnou chutí jahod. Takže pokud máte rádi jahody, jste fanda citronů a trochu netradičních surovin, tak jsme přesvědčeni o tom, že si tento chlebíček vychutnáte!

Samozřejmě že se jedná o BEZLEPKOVOU variantu z těch nejšetrnějších surovin. To je totiž základ, který je pro naše tělo tím pravým ořechovým. Suroviny, které budete pro tento recept potřebovat, naleznete v klidu a z pohodlí domova přímo na našem webu.

Receptem nás tentokrát zásobovala Magda (na IG ji najdete pod přezdívkou @megdobroty), která má velice zajímavé a unikátní recepty z mnohdy unikátních surovin, s čímž se ztotožňujeme. Pokud tedy třeba hledáte inspiraci na netradiční recepty nebo prostě chcete vyzkoušet něco nového, její portfolio by vás určitě mělo zajímat.

Už se taky nemůžete tak dočkat, jak si tento zelený chlebíček připravit? Tak na co ještě vlastně čekáme, pojďme se na to podívat ...

 

RECEPT NA ZELENÝ CITRONOVÝ CHLEBÍČEK S JAHODAMI

Nejenže chlebík vynikne svým kontrastem zelené a červené, co je nejpodstatnější, je skvělý především po nutriční stránce. Udělejte tedy radost nejen sobě, ale i ostatním, protože ti určitě něco takového ocení.

Mnoho z použitých surovin najdete, jak už bylo zmíněno v úvodu, na našem e-shopu, takže si je určitě neváhejte přidat do košíku, abyste tenhle recept měli z první ruky ;)

 

Co budeme potřebovat?

na chlebíček:

  • 100g hladké pohankové mouky
  • 100g dýňové proteinové mouky
  • 50g olivového oleje
  • 200g na jemno nastrouhané cukety
  • 200ml rostlinného mléka (sójové nebo klasické)
  • kůra a šťáva z 1 kusu většího citrónu
  • xylitol či jiné chuťově neutrální sladidlo dle libosti (lze použít i čekankový sirup nebo stévia drops)
  • 1 menší čajová lžička sody
  • 1 polévková lžíce jablečného octa
  • jahody cca 150g (lze požít ty naše osmoticky sušené)

 

Postup:

  1. Veškeré suroviny smícháme dohromady (kromě jahod). Do vymazané a např. kokosovou moukou vysypané formy na chlebíček vylijeme 1/2 těsta, které poklademe jahodami a navrstvíme na ně zbytek těsta.
  2. Pečeme na 150 °C asi 45 minut. Hlídáme, aby se nám vršek nepřipekl, případně překryjeme alobalem.
  3. Přejeme dokonalý chuťový požitek, který tento chlebíček dozajista přinese.

 

Jak vypadá výsledek?