Zapečené müsli tyčinky

K RECEPTU

Müsli tyčinky asi nejspíše znáte. No řekněte sami, kdy jste naposledy tuhle malou a křupavou tyčinku měli. Nejspíše si ji koupíte někde v krámku s pocitem, že jste sáhli po něčem zdravém a jedinečném. Berte však v potaz, že nic nenahradí domácí výrobu při které víte, co je ve vašem produktů za složky. 

My vám v tomto receptu chceme především ukázat, že domácí müsli tyčinky nejsou žádná věda a jsou vcelku jednoduché na přípravu, tudíž si je zvládne vytvořit každý. Když se tyto tyčinky naučíte sami připravovat věřte, že už po těch z krámů nesáhnete. V dnešním receptu nás tedy čekají DOMÁCÍ ZAPEČENÉ MÜSLI TYČINKY.

Samozřejmě že se jedná o BEZLEPKOVOU variantu z těch nejšetrnějších surovin. Suroviny, které budete pro tento recept potřebovat, naleznete v klidu a z pohodlí domova přímo na našem webu.

Recept na tyhle malé dobrůtky nám zaslala Magda (na IG ji najdete pod přezdívkou @megdobroty), která má velice zajímavé a unikátní recepty z mnohdy netradičních surovin, čehož si ceníme a velice to podporujeme. Pokud hledáte inspiraci na tradiční recepty v novém obalu, určitě na ni mrkněte.

Už se taky nemůžete tak dočkat, jak si myto domácí müsli tyčinky připravit? Tak na co ještě vlastně čekáme, pojďme se na to podívat ...

 

RECEPT NA ZAPEČENÉ MÜSLI TYČINKY

Berte v potaz to, že námi uvedené suroviny si můžete upravit dle vlastních představ přidáním třeba sušeného kokosu, lyofilizovaného ovoce, kousky hořké čokolády, jiného druhu ořechů atd.

Mnoho z použitých surovin najdete, jak už bylo zmíněno v úvodu, na našem e-shopu, takže si je určitě neváhejte přidat do košíku, abyste tenhle recept měli z první ruky ;)

 

Co budeme potřebovat?

na tyčinky:

 

Postup:

  1. Veškeré suroviny smícháme v míse v tvárnou hmotu, v případě potřeby lze můžeme přidat více sladila.
  2. Hmotu namačkáme do malého pekáčku tak, aby měla výšku cca 1,5-2 cm.
  3. Necháme v troubě zapéct cca 20 minut na 130°C. Povrch by měl být křupavý, vnitřek vláčný.
  4. Upečený korpus nakrájíme dle libosti na tyčinky, které namáčíme v hořké čokoládě (např. dáme zavařit cca 50 ml rostlinného mléka a ještě do vařícího nalámeme čokoládu cca 50g, necháme odstát, promícháme a můžeme namáčet).
  5. Tyčinky sypeme liofilizovaným ovocem, sekanými ořechy a oříšky, kokosem či semínky. Tím, co máte prostě rádi ;)
  6. Přejeme dokonalý chuťový požitek.

 

Jak vypadá výsledek?