Velikonoční buchta

K RECEPTU

„Koleda, koleda proutek z vrby, mlsný jazýček mě svrbí. Koleda, koleda holoubek, dejte něco na zoubek.“ Tak zní jedna z velikonočních koled, kdy děti žadoní o něco mlsného. Vy se vsaďte, že z tohoto receptu s prázdnou určitě neodejde a něco na zoubek dostanete.

Jelikož jsou ty Velikonoce a všude kolem už můžete cítit tu správnou jarní atmosféru, tak vám představíme recept, který je svěží, hutný a přitom opravdu cool. Jedná se o VELIKONOČNÍ BUCHTU. Věřte, že po jednom zakousnutí buchta zmizí tak rychle, jako by se po ní slehla zem. Váš mlsný jazýček tuhle dobrotu ocení, to je prostě zaručená věc.

Recept nám zaslala Terka, která má k jídlu a zdravé stravě obecně, opravdu velice blízko, jelikož studuje nutriční terepeutiku. Můžete si být proto zcela jisti, že suroviny a recept jako takový budou opravdu zaručeně perfektní. Neváhejte se proto podívat na její instagramový profil @terka.hh, kde zjistíte mnohem více a můžete tam načerpat novou inspiraci.

Tolik asi k úvodu a pojďme se směle podívat, jak si tuto dobrotu připravit ...

 

RECEPT NA VELIKONOČNÍ BUCHTU

Z našich surovin připravíte opravdu lahodnou, vláčnou a delikátní buchtu, která provoní celou vaši domácnost a zpříjemní vám sváteční dny. O tom, že moc dlouho u vás doma nevydrží, snad ani nemá cenu hovořit, na to se spolehněte ;)

 

Co budeme potřebovat?

 

Postup:

  1. Vyšlehejte vajíčka s cukrem a sirupem do pěny, přidejte zbylé ingredience (kromě banánu) a ještě jednou vše pořádně prošlehejte.
  2. Vylijte těsto do formy, a nakonec ozdobte banánem. Pečte na 160 stupňů asi 20-30 minut (záleží na výkonu vaší trouby).
  3. Pak už si jen vychutnejte jeho vláčnou a úžasnou chuť, které vám vylepší Velikonoce ;)

 

Jak vypadá výsledek?