Tvarohový koláč z ghíčka

K RECEPTU

Tvaroh. Klasický produkt, který je v našich končinách velice oblíbený a je základem mnoha úžasných receptů. Jedním z takových je samozřejmě tvarohový koláč. Tato česká klasika je hutná, úžasně voní a především chutná opravdu jedinečně. Dnešní doba je však dosti hektická a času není nazbyt, proto si ukážeme variantu na rychlý tvarohový koláč, který se od klasiky tolik neliší a možná je dokonce ještě lepší!

Přesně tak, alternativ na tuhle dobrotu je spousta, na internetu najdete opravdu širokou škálu receptů, které se od sebe liší mnohdy i výrazně. Ovšem každý z nás chce mít nakonec jediné: zdravý tvarohový koláč. 

V tomto velice snadném receptu bychom vám chtěli ukázat, jak si takový požitek nejen pro chuťové smysly dopřát. TVAROHOVÝ KOLÁČ Z GHÍČKA je taková klasika, ovšem z jednou výraznou změnou, a ta je obsažena právě v jeho názvu. Základem je totiž poctivě ghí, tedy přepuštěné máslo. Navíc jako sladilo nemusíte nutně použít rafinovaný cukr, ale třeba datlový sirup, který je výživově úplně jinde.

Za recept vděčíme Katce, kterou můžete na Instagramu najít pod přezdívkou food.is.only.food. Za návštěvu jejího profilu nic nedáte a uvidíte, že toho nebudete litovat. Najdete tam spoustu trendy a fresh receptů, které si snadno a rychle připravíte v pohodlí vašeho domova.

Tolik ke krátkému úvodu a nyní už je nejvyšší čas se podívat na postup, protože ten vás určitě zajímá ze všeho nejvíce ...

 

RECEPT NA TVAROHOVÝ KOLÁČ Z GHÍČKA

Nemějte obavy, tento recept na jednoduchý tvarohový koláč si opravdu zvládne připravit každý, i když musíte postupovat poctivě a trpělivě.

Většina surovin na jeho přípravu je samozřejmě k dostání na našich stránkách. Určitě tedy neváhejte rozšířit vaše kuchařské portfolio o nové a výjimečné suroviny.

 

Co budeme potřebovat?

na těsto:

na náplň:

 

Postup:

  1. Smícháme společně všechny sypké ingredience. Posléze k nim přidáme nakrájené máslo, přidáme vejce a pár lžic mléka. Rukama si zaděláme na těsto.
  2. Do vymazané formy rukama vmačkáme těsto (můžete použít třeba hladkou mouku, aby se vám těsto tolik nelepilo.
  3. Na krém si společně všechny ingredience pořádně vyšleháme. Předtím si ještě těsto ve formě potřeme trochou marmelády (není to však nutné, záleží na vás, jestli máte radši sladší). Příklad si berte třeba podle fotky, kde to jde dobře vidět.
  4. Nakonec přijde naše připravená náplň. Na ozdobení lze použít ještě třeba trošku kakaa, ale není třeba.
  5. Pečeme při 175 stupních cca 30 minut, záleží ovšem na výkonu vaší trouby, proto samozřejmě průběžně kontrolujeme.
  6. No a máme hotovo! My Vám už jenom přejeme dobrou chuť  ;)

 

Jak vypadá výsledek?