Tvarohové lívance z dýňové proteinové mouky

K RECEPTU

Kdo by neznal a nemiloval lívance, že ano? Tahle nadýchaná a vláčná smažené dobrota sebou přináší nejedny vzpomínky na dětství a dokonalé lívance, které nám dělávaly naše babičky, až se nám z toho dělaly boule za ušima.

My dneska však trochu odbočíme od klasiky (jak už je u nás zvykem) a ukážeme si recept na lívanečky, kterými uhranete nejen své nejbližší, ale především sebe! Podíváme se totiž společně na to, jak si ukuchtit TVAROHOVÉ LÍVANCE Z PROTEINOVÉ DÝŇOVÉ MOUKY. Nejde jen o to, že tyto malé placičky vynikají svou chutí a výživovými hodnotami, navíc mají neuvěřitelnou zelenou barvu, která krásně vyzdvihuje jejich přírodní kontext.

Jak už možná správně tipujete, jedná se o BEZLEPKOVOU variantu z těch nejšetrnějších surovin, jelikož nám záleží i na celiacích. Suroviny, které budete pro tento recept potřebovat, jsou dostání zde, na našem webu.

Recept není z naší hlavy, ale má ho na svědomí Magda (koukněte na její instagramový profil @megdobroty, kde naleznete více inspirace). Ta jakožto cukrářka ví, že sladké dobroty dokážou vykouzlit na našich tvářích úsměv. Navíc však se snaží o to, aby suroviny bylo co možná nejšetrnější a přirozené k našemu tělu, čehož si moc ceníme.

Takže asi tolik k tomu, co nás čeká a nemine ...

 

RECEPT NA TVAROHOVÉ LÍVANCE Z DÝŇOVÉ PROTEINOVÉ MOUKY

Nejprve vás chceme varovat pře tím, že hotové lívance provoní vaší kuchyni na hodně dlouhou dobu a že po jejich usmažení byste z nich neměli spustit oko, protože hrozí, že strašně rychle zmizí ;)

Doufáme, že si jejich chuť náležitě vychutnáte a užijete a kdo ví, třeba vás tato verze tak nadchne, že si jí budete dělat častěji.

 

Co budeme potřebovat?

na chlebíček:

 

Postup:

  1. Veškeré suroviny smícháme dohromady a necháme těsto chvíli odpočinout.
  2. Smažíme na rozpálené pánvi na troše ghe nebo oleje (řepkový). Lívance smažíme z každé strany cca 2 minuty do zlatova, otáčíme je opatrně naběračkou, aby nedošlo k jejich potrhání.
  3. Výborné jsou s tvarohem, jahodami, malinami, skyrem, polité čekankovým, javorovým sirupem nebo třeba hořkou čokoládou.
  4. Vychutnejte si je tak, jak je máte rádi ;)

 

Jak vypadá výsledek?