Svěží a jedinečný jablečný jáhelník s kokosem

K RECEPTU

Venku začíná přituhovat a my taky neotálíme. Říkáte si, že s jáhly asi nejde moc zazářit. Věřte, že jde! My tu tedy pro vás máme připravený recept na JABLEČNÝ JÁHELNÍK S KOKOSEM, který u vás doma v mžiku zmizí talíře, na to vemte jed!

Recept na tuhle chuťovou bombu je opravdu jednoduchý a rychlý a dá se třeba dát jako svačinka do krabičky s sebou. Co je skvělé jsou jeho výživové hodnoty a to, že je přirozeně bez lepku a mléka.

Tento opravdu nesmírně zajímavý recept nám zaslala Magda (na IG ji najdete pod přezdívkou @megdobroty), která má velice zajímavé recepty z mnohdy netradičních surovin, čehož si ceníme a jsme naladěni na stejné vlně. Tak určitě neotálejte a mrkněte se na její profil a získejte tak skvělou inspiraci na něco třeba nového. Určitě nebudete litovat! ;)

Tak co? Říkáte si, že jáhly nemůžou nijak oslnit. Snad vás tímto receptem vyvedeme z omylu! Pojďme tedy na něj!

 

RECEPT NA JABLEČNÝ JÁHELNÍK S KOKOSEM

Suroviny vám v pohodě vystačí na 30 cm formu, ze které můžete následně mít cca 12 kousků této dobroty. Záleží však samozřejmě na Vás, jaký způsob zvolíte.

 

Co budeme potřebovat?

 

Postup:

  1. Jáhly spaříme vařící vodou, slejeme a znovu zalejeme vodou 1:3. Vaříme do měkka, tekutina by se měla odpařit. Pokud chceme hodně jemnou chuť, můžeme je vařit v kokosovém mléce.
  2. Uvařené lehce vychladlé jáhly smícháme se všemi surovinami. V případě potřeby doředíme kokosovým nebo jiným mlékem. Formu vyložíme pečícím papírem, těsto na něj vylijeme (je hustější) a poklademe plátky jablek, lze posypat ořechy, plátky mandlí ...
  3. Pečeme zhruba 1 hodinu na 160 ° C do zlatohnědé barvy.
  4. Pak už stačí dodat jen: „Dobrou chuť!“

 

Jak vypadá výsledek?