Spékaná domácí granola s moukou z tygřích ořechů, medem a datlemi

K RECEPTU

Taky tak milujete, když si každičké ráno můžete vychutnat snídani, která Vás nejen pořádně nastartuje a dodá Vám patřičnou energie, navíc nadchne vaše chuťové smysly a vy se tou blaženou chutí budete olizovat od ucha k uchu? Pokud ano, tak teď určitě zbystřete, protože dnešní recept je jedním z těch, které určitě musíte vyzkoušet!

Znáte granolu? Pokud ne, tak granola je vlastně zapečená směs, jejíž základem jsou ovesné vločky a med či jiné zdravé sladidlo. K těmto základním složkám se pak většinou podle chuti přidávají ořechy a oříšky, ovoce, semínka apod. A to je právě výhoda granoly, můžete si svou směs přetvořit k obrazu svému!

My si dneska ukážeme takovou BEZLEPKOVOU variantu této zapečené směsi z těch nejšetrnějších surovin. Suroviny, které budete pro tento recept potřebovat, naleznete v klidu a z pohodlí domova přímo na našem webu.

SPÉKANÁ DOMÁCÍ GRANOLA S MOUKOU Z TYGŘÍCH OŘECHŮ, MEDEM A DATLEMI si dozajista najde místo ve vašem jídelníčku. Tato granola nejen že bezvadně chutná a je extra křupavá, navíc krásně provoní vaši domácnost a i vaši sousedé vám budou tu vůni závidět ;)

Recept nám zaslala Magda (pod přezdívkou @megdobroty se na její tvorbu můžete mrknout na Instagramu), která má velice zajímavé recepty, které nám vždycky svým způsobem dostanou.

Neotálejme ale a pojďme se společně podívat na to, jak si takovou granolu vlastně v klidu a jednoduše připravit ... 

 

RECEPT NA SPÉKANOU DOMÁCÍ GRANOLU S MOUKOU Z TYGŘÍCH OŘECHŮ, MEDEM A DATLEMI

Berte v potaz to, že námi uvedené suroviny si můžete upravit dle vlastních představ přidáním třeba sušeného kokosu, jiného druhu ořechu atd. můžete chuť granoly jenom vylepšit!

Celá směs by měla mít něco kolem 1kg, což už je tedy pořádná dávka, která Vám nějakou chvíli určitě vydrží ;)

 

Co budeme potřebovat?

na granolu:

 

Postup:

  1. Veškeré suroviny smícháme v míse, tak aby vznikly menší hrudky.
  2. Směs vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a zapékáme asi 20-30 minut na 130 °C. V průběhu pečení müsli několikrát promícháme. Doporučujeme péct s pootevřenými dvířky trouby, aby odcházela pára a granola byla pěkně křupavá. M
  3. Müsli necháme vychladnout a promícháme cca 100-150g jemně nasekaných datlí, lyofilizovaného ovoce (do granoly se hodí lehce kyselkavé). Přidat můžeme rovněž hořkou čokoládu nasekanou na drobno. Pokud ji promícháme do ještě horké směsi, krásně se rozpustí (pokud bychom čokoládu pekli s müsli, připalovala by se).
  4. Pak už si jen každé ráno můžete vychutnat tento skvost, který Vám příjemně nastartuje nový den ;)

 

Jak vypadá výsledek?