Sezamové sušenky s kešu

K RECEPTU

Definice nám říká, že sušenky nebo též keksy, jsou pečený zákusek, většinou suchý a plochý, který má obvykle sladkou chuť a je menší velikosti. U toho suchého bychom se asi zastavili, protože tohle určitě neplatí o sušenkách, která se vám chystáme představit v tomto receptu. Jedná se o SEZAMOVÉ SUŠENKY S KEŠU.

Recept na tuhle chuťovou bombu je opravdu jednoduchý a rychlý a dá se třeba použít jako svačinka nebo příjemný doplněk na posezení s přáteli. Co je skvělé jsou výživové hodnoty a to, že je přirozeně bez lepku a mléka.

Tento nesmírně zajímavý recept nám zaslala Magda (na IG ji najdete pod přezdívkou @megdobroty), která má velice zajímavé recepty z mnohdy netradičních surovin a unikátních, čehož si ceníme a jsme naladěni na stejné vlně. A jak samá autorka poznamenala: „tyto sušenky jsme spraskali na posezení.“ Což asi mluví za vše ;)

Tak co? Jestli vás ani tento úvod nenaladil, tak už nevíme co by jiného mohlo. Tak se tedy pojďme podívat na tuhle sezamovou bombu společně ...

 

RECEPT NA SEZAMOVÉ SUŠENKY S KEŠU

Sezam sám o sobě je surovinou, se kterou se tak často při pečení nesetkáme. Buďte si však jisti, že tyhle sušenky v sobě skrývají něco mimořádného. Navíc kešu jim dodává krásnou vláčnost a chuť.

 

Co budeme potřebovat?

 

Postup:

  1. Veškeré suroviny smícháme dohromady a vytvoříme kompaktní těsto. Hmota je vlhčí, ale díky rozpuštěnému ghí se nelepí. 
  2. Tvarujeme v ruce, či dvěma lžícemi kulaté placky, které pokládáme na pečícím papírem vyložený plech.
  3. Pečeme dle trouby na 130°C přibližně asi 15-20min.
  4. Pak už stačí dodat jen: „Dobrou chuť!“

 

Jak vypadá výsledek?