Semínkové krekry z olivového oleje

K RECEPTU

Receptů na krekry, chcete-li česky sušenky, není nikdy dost. Jedny velice zajímavé už jsme tu už měli, kdy jejich základem byla mrkev a konopná mouka. Dneska si však představíme přeci jenom trochu klasičtější verzi těchto křupavých kousků, které vás nadchnou nejen svou příjemnou vůni a jednoduchostí, ale především svou chutí.

A co víc, tento recept je BEZLEPKOVÝ a LOW CARB, tedy nízkosacharidový. Pokud jste vyznavači těchto metod, a nebo je musíte ze zdravotních důvodů dodržovat, doporučujeme dávat pozor, jelikož podobné dobroty se prostě neomrzí.

My si totiž dneska ukážeme, jak si připravit velice výrazné a dokonalé SEMÍNKOVÉ KREKRY Z OLIVOVÉHO OLEJE. Tyto keksíky si zvládne připravit opravdu každý, nic na nich není! 

Na podobné kulinářské dobroty se můžeme spolehnout u Magdy (pod přezdívkou @megdobroty se o ni na Instagramu dozvíte více), která očividně nápady oplývá a sype je jako z patra. Nejen, že její recepty jsou většinou bezlepkové, navíc jsou opravdu jedinečné a chuťově specifické.

Dost tedy k úvodu a pojďme se podívat na to, proč jste tady ...

 

RECEPT NA SEMÍNKOVÉ KREKRY Z OLIVOVÉHO OLEJE

Ptáte se, jak a k čemu si tyto semínkové sušenky dát? 

  • Výborně se budou třeba hodit pro vaši oblíbenou pomazánku.
  • Špatné nejsou ani k nějakému výraznému dipu. 
  • My je přesto doporučujeme jíst takové jaké jsou! Vychutnáte si pak jejich chuť o to více.

Většinu se surovin samozřejmě najdete na našem webu, takže si je určitě neváhejte přidat do svého portfolia.

 

Co budeme potřebovat?

 

Postup:

  1. Vestavné suroviny smícháme a přidáme nabobtnaná (to znamená, nechat je tedy nabýt ve vodě) chia semínka. Směs natlačíme rovnoměrně do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem. Vznikne nám cca 1 cm vysoký plát.
  2. Pečeme cca 15-20min na 180 °C (dle tloušťky plátu a výkonu trouby).
  3. Po upečení krájíme dle libosti na proužky či čtverečky.
  4. Pak už stačí dodat jen: „Guten Appetit!“

 

Jak vypadá výsledek?