Pečená ovesná kaše se švestkami

K RECEPTU

Vločky nejspíše znáte na mnoho způsobů. Ať už se jedná třeba o klasickou ovesnou kaši, vločky s granolou či ovocný sálat s příměsí vloček. Vždycky na ně narazíte. Jsou skvělým zdrojem vlákniny a snídaním dodávají báječnou chuť, proto jsou tak populární na startu dne.

Ovšem, slyšeli jste už o pečené verzi ovesné kaše? Ta Vám totiž může ráno zpříjemnit ještě o to více. Nejen že je příjemně nasládlá a velice chutná, navíc vás krásně zahřeje a tělo krásně nastartuje.

My si dneska představíme recept na PEČENOU OVESNOU KAŠI SE ŠVETKAMI. Takhle kaše vyniká tím, že je v ní perníkové koření, tudíž o pořádné grády nebude jistě nouze. Většinu surovin na přípravu této lahůdky samozřejmě najdete na našich stránkách.

Zásobárnou podobných receptů je pro nás Terka. Tahle studentka nutriční terapie má k podobným zdravým a chutným věcem opravdu blízko, a proto se taky snaží o jejich větší propagaci. Můžete si být proto zcela jisti, že suroviny a recept jako takový budou opravdu zaručeně perfektní. Takže určitě skočte na její instagramový profil @terka.hh, kde se to inspiracemi a nápady jenom hemží.

Neotálejme už ale a pojďme se podívat, jak si vlastně pečenou ovesnou kaši vytvořit ...

 

RECEPT NA PEČENOU OVESNOU KAŠI SE ŠVESTKAMI

Jednou si ji zkusíte upéct a uvidíte, že to nebylo naposled. Dejte šanci podobným, neotřelým pokrmům, které Vás určitě překvapí. Vsadíme se, že pečená ovesná kaše to dokáže ;)

 

Co budeme potřebovat?

 

Postup:

  1. V misce si smíchejte vločky s kořením a práškem po pečiva, přidejte vajíčko a celé to zalijte mlékem. Vše pořádně promíchejte.
  2. Přelijte tuto tekutou směs do formy (stačí malá forma kolem 23x15 cm, ať to není zbytečně nízké).
  3. Ozdobte švestkami a nasekanými oříšky (můžete je i vmíchat rovnou do kaše, ať je nemáte ožehnutý).
  4. Pečte na 170 stupňů cca 30-45 minut.
  5. Pak už si jen vychutnejte chuť samotné pečené kaše ;)

 

Výživové hodnoty:

1 porce (což je asi půlka kaše) obsahuje asi:

  • 190 kcal

 

Jak vypadá výsledek?