Oříškový muffin s jablíčkem

K RECEPTU

Znáte muffiny? Tyhle malé a nadýchané „dortíky“ jsou vlastně britského původu a pochází z počátku 18. století. Muffin je pro nás stále něco relativně nového. Není to příliš sladký, dost často je vyroben z celozrnné mouky a je také pravděpodobnější, že v něm nalezneme ovoce nebo ořechy, namísto třeba kandovaných dobrot. Muffin může být jak v slané verzi, tak především v té sladké. Jeho textura je obvykle sušší a mírně hustší.

My si v tomhle článku ukážeme recept na nízkosacharidový, tedy low carb muffin, který si zamilujete. Je totiž ořechový, k nadýchanosti mu dopřávají jablka a především vám tak provoní kuchyni, že si to nedokážete ani představit. Takový totiž je OŘÍŠKOVÝ MUFFIN S JABLÍČKEM.

Tento dokonalý a přitom velice jednoduchý recept nám připravila Hanka (na Instagramu ji naleznete pod jménem @low_fit_shan). Pokud jste vyznavači low carbu, tak Hanka pro vás budou určitě tou správnou inspirací. Určitě její profil sledujte, protože tam naleznete spousty podobných dobrot.

No nic, tolik asi k úvodním slovům a pojďme se podívat na tuhle dobrotu.

 

RECEPT NA OŘÍŠKOVÝ MUFFIN S JABLÍČKEM

Ingredience níže uvedené Vám vystačí tak na 4 velké muffiny. Věřte však, že i ty vám budou bohatě stačit ;)

Podstatná část surovin na jejich přípravu je samozřejmě k dostání na našich stránkách. No sami posuďte z přiložené fotografie, jak výsledek vypadá. Pro milovníky muffinů to musí být přímo božský pohled.

 

Co budeme potřebovat?

na těsto:

na náplň:

  • 2 větší jablka
  • skořici
  • 2 bílky

 

Postup:

  1. Z pomletých ořechů a oříšků, rozpuštěného ghíčka a 2 žloutků si vytvoříme těstíčko. 2/3 těsto použijeme do muffinových forem, 1/3 dáme do mrazáku (ještě před tímto do něj můžete přidat trochu tvarohu a čokolády, třeba i kvůli barvě a chuti).
  2. Mezitím si nastrouháme 2 jablka, která necháme spolu se skořicí odpařit. Vyšleháme si 2 bílky a do vzniklého sněhu přidáme tato jablka. Tuto směs pokládáme na naše muffinové těsto.
  3. Pak už jen vytáhneme zbytek těsta z mrazáku a to nastrouháme na vzniklý sníh s jablky. Dejte péct a hlídejte.
  4. Pak už si jen vyčkejte, až se upečou a my Vám přejeme dobrou chuť ;)

 

Jak vypadá výsledek?