Oříškový chlebíček z tygří mouky

K RECEPTU

Asi se nenajdete mnoho z nás, kteří by odmítli něco mlsného, avšak přitom připraveného z kvalitních a zajímavých surovin. Už odjakživa máme přeci tendenci zkoušet nové věci a objevovat tak i nové a mnohdy netradiční chutě.

No jo, ale mnohdy nás trápí čas a nechce se nám v kuchyni s přípravou trávit několik desítek minut, není to prostě to pravé ořechové. Pro takové z Vás, kteří by tedy chtěli ochutnat něco opravdu lahodného a unikátního, ale přitom nechtějí s přípravou receptu strávit mraky času, máme řešení.

Tento recept vám nejenom úžasně provoní kuchyni, ke všemu získáte výživou pecku. OŘÍŠKOVÝ CHLEBÍČEK Z TYGŘÍ MOUKY je opravdu jednoduchý na přípravu, ale přitom tak vláčný a chutný. Hlavní ingrediencí je mouka z tygřích ořechů, která se právě zasluhuje o chuť a kompaktní výsledek tohoto chlebíčku.

Za recept vděčíme Katce, a.k.a food.is.only.food (na Instragramu ji najdete právě pod touhle přezdívkou). Katka se zabývá podobnými recepty, které jsou celkem snadné na přípravu, ale přitom báječné.

Neotálejme a pojďme se společně podívat na to, jak si tenhle ořechový chlebík vytvořit. 

 

RECEPT NA OŘECHOVÝ CHLEBÍČEK Z TYGŘÍ MOUKY

Uvedené množství vám vystačí klidně i na 6 větších kousků. Avšak pokud jej neplánujete sníst sami, doporučujeme ho nakrájet na tenčí pláty a podělit se o tu báječnou chuť i s vašimi blízkými.

Většina surovin na jeho přípravu je samozřejmě k dostání na našich stránkách. Takže určitě neváhejte, udělejte si zásobu a tenhle recept vyzkoušejte!

 

Co budeme potřebovat?

na chlebíček:

 

Postup:

  1. Vyšleháme si vajíčka s cukrem či sladidlem. Šleháme a postupně přisypáváme obě mouky smíchané s práškem do pečiva, chia semínka a rozehřáté ghí máslo.
  2. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a posypeme chia semínky.
  3. Pečeme asi 25-35 minut při teplotě 150 stupňů. Samozřejmě vše závisí na výkony vaší trouby.
  4. Doporučujeme podávat s vyšlehanou smetanou, která krásně zjemní chuť chlebíčku.
  5. Pak už si jen stačí vychutnat tu nezapomenutelnou chuť ;)

 

Jak vypadá výsledek?