Ořechové řezy z lískooříškové proteinové mouky

K RECEPTU

Hned v prvním receptu publikovaném na našich stránkách si ukážeme postup, jak zaručeně upéct něco chutného, zdravého a jednoduše božského. Sice ještě nejsou Vánoce, ale i díky surovinám obsažených v tomto receptu, provoníte celý váš dům a sváteční nálada vás pohltí už takto brzy!

Za recept vděčíme Pavle a.k.a krojens_loves_fitness, kterou pečení rozhodně baví a sama má mnoho různých receptů, tak koukněte.

No nic, neotálejme a pojďme se podívat na to, jak tyto řezy připravit.

 

RECEPT NA KAKAOVÉ ŘEZY

Uvedené množství vám vystačí na 6 velkých kousků. No sami posuďte z fotografií, jak velké opravdu ty kousky jsou nebo vlastně spíše kusy ;)

 

Co budeme potřebovat?

na korpus:

na krém:

  • 125g odtučněného tvarohu
  • 18g pudingového prášku
  • 10g vanilkového proteinu
  • 200 ml vody

na potření:

  • 100g tvarohu
  • 5g holandského kakaa

 

Postup:

  1. Mouky smícháme spolu s kypřícím práškem, žloutky, vanilkovým proteinem a mlékem. Bokem si vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho do těsta vmícháme. Dáme péct do obdélníkové formy přibližně na 20 min na 180°C (záleží samozřejmě na výkonu vaší trouby).
  2. Na krém si uvaříme puding ve 200 ml vody a po vychladnutí ho zašleháme do tvarohu a přidáme vanilkový protein.
  3. Upečený korpus si rozdělíme na dvě poloviny. Na jednu dáme krém a poté ji přikryjeme tou druhou polovinou. Nakonec potřeme tvarohem s kakaem.
  4. Bon Appétit :)

 

Výživové hodnoty:

1 ks obsahuje asi:

  • 155 kcal
  • 16g bílkovin
  • 13g cukrů
  • 4g tuků

 

Jak vypadá výsledek?