Ořechové cukroví s perníkovým kořením

K RECEPTU

Venku to sice poslední dobou vypadá tak, že budou spíše Velikonoce, ale opravdu, vánoční čas už klepe na dveře a blíží se. Proto jsme se taky rozhodli dát Vám inspiraci na velice zajímavé a netradiční cukroví, kterým můžete své okolí mile překvapit. Galerie bude tak trochu formou fotoreceptu, kdy vám jednotlivé fotky přiblíží celý postup! Takže nezapomeňte se kouknout dolů do galerie, ať vidí, jak máte postupovat.

Recept na ořechové cukroví s perníkovým kořením je vhodný pro celiaky. Je navíc bez mléka! Základ je tvořen surovinami, které máme na našem e-shopu.

Tento báječný a opravdu jedinečný recept pro nás připravila Magda (na IG ji najdete pod jménem @megdobroty), která má velice zajímavé recepty z mnohdy netradičních surovin, čehož si ceníme a velice to podporujeme. Určitě se tedy neváhejte podívat na její profil a dozvěte se o ní více. Určitě nebudete litovat! ;)

Už se nemůžete dočkat, jak tento recept připravit? My taky ne, tak se na něj pojďme společně podívat:

 

RECEPT NA OŘECHOVÉ CUKROVÍ S PERNÍKOVÝM KOŘENÍM

Vánoce tu budou coby dup a tohle cukroví Vám může blížící se vánoční atmosféru alespoň trošku přiblížit. Takže pokud jste ještě dosud váhali a nemáte ještě napečené cukroví, proč nezkusit něco nového a originálního?

 

Co budeme potřebovat?

na směs na cukroví:

na vyplnění:

 

Postup:

  1. V míse smícháme suché suroviny, následně přidáme ostatní suroviny, jablečný ocet přidáváme až nakonec, protože začíná reagovat s jedlou sodou (kypří) a vypracujeme lehce lepivé těsto.
  2. V rukách tvarujeme kuličky o velikosti cca 4 cm, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Vzhledem k tomu, že těsto je lepivé, může pomoci si ruce  namočit do vody, případně rýžové mouky. (Pokud nelpíme na kulatém tvaru, je tu i varianta, kdy klademe za pomoci 2 lžiček malé bochánky na plech).
  3. Do kuliček na plechu vytvoříme koncem tlusté vařečky, či korkové zátky malé důlky, které po upečení budeme plnit (těsto je vhodné i na klasické sušenky bez plnění)
  4. Pečeme na 130°C okolo 15-20 minut dle Vaší trouby a především dle velikosti vykrojených tvarů.
  5. Po vychladnutí cukroví plníme 100% rybízovým džemem, arašídovým/ořechovým máslem či čokoládouOřechovou chuť však nejlépe doplňuje právě lehká  kyselost rybízu či lesního ovoce. Cukroví nejlépe chutná uleželé z lednice. Dobrou chuť ;)

 

Jak vypadá výsledek?

FOTORECEPT