Nízkokalorická roláda z mandlovo-kokosové mouky

K RECEPTU

Roládu asi netřeba nijak závratně představovat. No řekněte sami, na kolik způsobu už jste tuhle specialitu Střední Evropy měli? Roláda se vyznačuje především svou jemnou nadýchaností a výraznou chutí krému. My vám však ukážeme, že do rolády nemusíte rvát za každou cenu spoustu cukrů, jde to i s minimem.

My si v tomto článku totiž podíváme na to, jak si připravit lahodnou a velice chutnou nízkosacharidovou roládu, tedy její low carb verzi. Pokud vám nevadí méně cukrů a nebo už jste vyznavačem této metody, tak si jsme jisti, že si tuto roládu brzy oblíbíte. NÍZKOKALORICKÁ ROLÁDA Z MANDLOVÉ A KOKOSOVÉ MOUKY totiž nenechá nikoho na pochybách.

Tuto verzi na vylepšení tradičního dezertu nám zaslala Hanka (na Instagramu ji naleznete pod přezdívkou @low_fit_shan). Hanka je vyznavačem low carbu, takže pokud vás tento směr nějakým způsobem zajímá, neváhejte se na ní podívat. Na jejím profilu najdete spousty inspirace a nízkosacharidových receptů.

Úvod máme za sebou a teď nastává to zábavnější, postup na tento úchvatný recept ...

 

RECEPT NA LOW CARB ROLÁDA Z MANDLOVO-KOKOSOVÉ MOUKY

Věříme, že tento recept pro vás budeme zajímavý a trochu netradiční, o to jde především.

Podstatná část ingrediencí na přípravu této rolády je samozřejmě k dostání na našich stránkách. No sami posuďte z přiložené fotografie, jak výsledek vypadá. Pro milovníky muffinů to musí být přímo božský pohled.

 

Co budeme potřebovat?

na těsto na roládu:

na náplň:

 

Postup:

  1. Nejprve si připravíme korpus na roládu. Vyšleháme si sníh ze 6 bílků a do nich opatrně přimícháváme žloutky a mandlovou a kokosovou mouku. 
  2. Na plech vyložený pečícím papírem vylijeme těsto a celý korpus dáme do předem vyhřáté trouby na 160 °C asi na 15 minut. Mezi tím si připravím náplň z tvarohu, zakysané smetany, vanilky, citronové kůry a sladidla (můžeme přidat i nějaké to lyofilizované ovoce nebo to, co máte rádi)
  3. Jakmile se nám plát upeče, necháme ho odstát a následně na něj dáme 3/4 naše krému. Ten se do plátu vsaje, a jde pak lépe rolovat.
  4. Do zbytku krémů můžeme přidat jednu z ořechových past a krémem pak roládu ozdobit a vylepšit.
  5. Nestačí než na závěr popřát dobrou chuť ;) 

 

Jak vypadá výsledek?