Makovec z proteinové mouky tak trochu jinak

K RECEPTU

Kdo by neměl rád mák? Tahle tak tradiční česká pochutina je úžasnou ingrediencí do nejedné buchty či dobroty. My jsme si proto pro Vás připravili tradiční základ na makovec, ovšem se surovinami, které do něj opravdu jen tak normálně nepřidáte.

Recept na makovec z proteinové mouky tak trochu jinak je tvořen surovinami, které máme na našem e-shopu, a které normálně jinde neseženete.

Tak co? Jste připraveni se podívat, jak si vytvořit něco opravdu originálního a přitom chuťově výjimečného.

 

RECEPT NA MAKOVEC Z PROTEINOVÉ MOUKY

Recept sám o sobě není nijak složitý a hravě je ho zvládne úplně každý. 

 

Co budeme potřebovat?

na směs na těsto:

na potření:

  • makovec můžeme posypat trochou cukru nebo ho potřít polevou z citrónu

 

Postup:

  1. Máslo, tedy nejlépe ghíčko, utřeme s třtinovým cukrem a vejci
  2. Do vzniklé směsi pak přidáme vanilkový cukr, skořici a šťávu z citrónu.
  3. Následně přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletý mák a vše pořádně promícháme. Na závěr můžeme přidat trochu citrónové kůry.
  4. Aby makovec vyskočil, je lepší ho vylít do menší formy, třeba dortové. V troubě pak pečeme na 170°C okolo 30 minut dle Vaší trouby a především dle velikosti formy.
  5. Po upečení necháme vychladnout a můžeme posypat trochou cukru, polít trochou čokolády nebo zvolit polevu z citrónu.
  6. Makovec nejlépe chutná uleželý. Bon Appétit ;)

 

Jak vypadá výsledek?