Maková bábovka z makové proteinové mouky

K RECEPTU

Bábovku asi nemá cenu představovat. Kdo by neznal tuhle českou klasiku, která asi formovala děsví každého z nás a naše babičky by bez ní nedali ani ránu! V různých receptářích, ale nejen v nich, najdete spoustu způsobů, jak si tento pohledný a vláčný dezert upéct. Liší se samozřejmě potřebnými surovinami a třeba i konečnou chutí. Můžete tak třeba najít recepty na banánovou, olejovou, mramorovou, ořechovou a spoustu dalších ...

My si však v tomto receptu ukážeme postup na bábovku, jejíž hlavní složkou bude typicky česká surovina, která je však zpracována způsobem, že z bávky dělá pěkně sytou a blíkovinami nabitou záležitost. MAKOVÁ BÁBOVKA S TVAROHEM Z MAKOVÉ PROTEINOVÉ MOUKY je přesně tím, co vám nejen zachutná, ale nevíc vytvoříte něco jedinečného, co nikdo jiný možná nikdy nedělal. No řekněte sami, nezní už tohle samo o sobě dost lákavě?

Recept pro nás připravila Katka, kterou můžete na Instagramu najít pod přezdívkou food.is.only.food. Sama tvrdí, že důležité je především, aby nám chutnalo. Pokud je to navíc zdravé, o to pépe. Takže na ni určitě mrkněte, najdete tam mnoho zajímavých receptů na podobné doboroty, které jsou lehké na přípravu a přitom chuťově velice vyvážené.

Tolik k úvodu, seznámení s touto bábovkou máme za sebou a pojďme se tedy společně podívat na to, jak si vychutnat její úžasnou chuť ...

 

RECEPT NA MAKOVOU BÁBOVKU Z PROTEINOVÉ MOUKY

Věříme, že si tuto bábovku zkusíte upéct, třebaže jen z důvodu její unikátnosti. Zdravá maková bábovka v sobě totiž ukrývá neodolatelnou chuť.

Většina surovin na jeho přípravu je samozřejmě k dostání na našich stránkách. No sami posuďte z přiložených fotografií, jak výsledek vypadá. Odolávat se Vám bude asi jen těžko ;)

 

Co budeme potřebovat?

na bábovku:

 

Postup:

  1. Nejprve spolu smícháme sypké ingredience. Potom k nim přimícháme rozpuštěné ghí máslo a vejce, které zapracujeme do těsta.
  2. Následně přimícháme tvaroh a nakonec mléko.
  3. Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme na 180°, přičemž průběžně kontrolujeme špejlí, jestli už bábovka není hotová.
  4. Pak už jen bábovku necháme pěkně vychladnout a vychutnáme si ji. Přejeme dobrou chuť ;)

 

Jak vypadá výsledek?