Lískooříškovo-mrkvový dezert

K RECEPTU

Máme tu pro vás přichystaný další recept, který vám nejenom úžasně provoní kuchyni, navíc vám ukáže, jak mnohdy rozdílné chutě k sobě mohou neskutečně pasovat. Lískooříškovo-mrkvový dezert je výživová pecka, kterou nezkazíte vůbec nic! Dá se říct, že je to takový proteinový dezert do nepohody ;)

Recept máme, jak už tradičně, od Pavly a.k.a krojens_loves_fitness, která nás svou obrovskou škálou receptů nepřestává překvapovat.

Tak se tedy pojďme společně podívat, jak si tuto lahodu připravit. Proteinové dezerty totiž nejsou od věci, o čemž se sami přesvědčíte ...

 

RECEPT NA LÍSKOOŘÍŠKOVO-MRKVOVÝ DEZERT

Uvedené množství vám vyjde 9 větších kusů této buchty. No sami posuďte z fotografií, jak tento proteinový dezert vypadá ;)

 

Co budeme potřebovat?

na korpus:

na mrkvovou směs:

  • 280g mrkve (asi 3 mrkve)
  • 2 lžičky skořice

na potření:

  • 500g odtučněného tvarohu
  • 1 vejce

na ozdobu:

 

Postup:

  1. Lískooříškovou mouku smícháme s proteinem, žloutky, kakaem, rozmačkaným banánem, kefírem. Vzniklou směs rozmixujte dohladka a smícháme se sněhem z 2 bílků. Dáme poté péct na 180°C po dobu asi 30 minut.
  2. Mrkev si dáme vařit a po změknutí ji rozmixujeme a smícháme se skořicí. Následně dáme tuto mrkvovou směs na upečený korpus. Tvaroh smícháme s vajíčkem, přidáme případní sladidlo a vše navrstvíme na mrkev. Dáme pak ještě péct asi na 10 minut a po upečení ještě vršek polijeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme vychladit a máme hotovo!
  3. Pak už jenom stačí dodat: "Guten Appetit" :)

 

Výživové hodnoty:

1 ks obsahuje asi:

  • 130 kcal
  • 14,5g bílkovin
  • 11g cukrů
  • 3,5g tuků

 

Jak vypadá výsledek?