Koláč z tygří mouky s křupavou drobenkou

K RECEPTU

Tak co, taky tak máte rádi koláče s drobenkou? Nejen že jsou úžasně křupavé, ale navíc krásně provoní celou domácnost a vy si tak můžete tenhle zážitek o to více užít.

My vám v tomto článku ukážeme poměrně snadný recept na KOLÁČ Z TYGŘÍ MOUKY S KŘUPAVOU DROBENKOU.

Samozřejmě že se jedná o BEZLEPKOVOU variantu z různých druhů našich mouk. Suroviny, které budete pro tento recept potřebovat, naleznete v klidu a z pohodlí domova přímo na našem webu.

Recept na tento skvost nám dodala Magda (na IG ji najdete pod jménem @megdobroty), která má velice zajímavé a unikátní recepty z mnohdy netradičních surovin, čehož si ceníme a velice to podporujeme. Neváhejte proto zavít na její profil a načerpat novou inspiraci.

Už se nemůžete dočkat, jak tento recept připravit? Tak na co ještě vlastně čekáme, pojďme se na to podívat ...

 

RECEPT NA KOLÁČ Z TYGŘÍ MOUKY S KŘUPAVOU DROBENKOU

Proč si nechávat radost jen pro sebe, když se o ní můžete podělit i s ostatními? S touhle dobrotou udivíte všechny kolem sebe, na to vsaďte jed. 

 

Co budeme potřebovat?

na těsto:

 na drobenku:

 

Postup:

na těsto

  1. Vejce s datlovým sirupem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme po částech olej (ghí), poté i rozmačkaný banán a rum. Přisypeme veškeré zbylé suroviny a pořádně promícháme.

na drobenku

  1. Veškeré suroviny na drobenku spolu smícháme. Vznikne drobivá hmota.

vše dohromady

  1. Těsto na koláč vlejeme do pečícím papírem vyložené formy (velikost formy 18-20 cm dortová nebo
    pak 32 cm koláčová) a povrch bohatě zasypeme drobenkou.
  2. Pečeme na 150 stupňů asi tak 40 minut dle potřeby a výkonu trouby. Doporučujeme koláč z vrchu zakrýt alobalem a sundat jej až na posledních cca 10-15 minut, aby ořechy při pečení nezhořkly.
  3. Koláč je hotov v momentě, kdy se těsto nelepí na špejli.
    Pozn. Drobenka se z koláče při krájení sype, ale chuťově opravdu stojí za to.

 

Náš TIP: Pokud se Vám nechce do koláče, vyrobte si samotnou drobenku zapečením na plechu vyloženém pečícím papírem a použijte ji jako
mlsání do jogurtu, kaše nebo jen tak.

 

Jak vypadá výsledek?