FIT roláda z mandlové mouky

K RECEPTU

Rolády na všechny způsoby má rád nejspíše každý. Na internetu, ale i v kuchařkách, najdeme spoustu typů této dobroty, a to ať už ve sladké, nebo i ve slané podobě. Příjemná chuť, která se většinou rozplývá na jazyku nás prostě jen tak bavit nepřestane a neustále rádi zkoušíme další a další způsoby, jelikož na roládě, se dá opravdu vyřádit.

My Vám v tomto receptu představíme roládu, kterou díky svým složkám můžeme považovat za adekvátní a zdravější variantu této oblíbené pochoutky, a to díky svým zajímavým a třeba i trochu netradičním ingrediencím. Tento dezert chutná jako klasická, pravá a piškotová roláda, asi v té její nejznámější podobě.

Inspiraci nám dodala Pavla, a musíme říci, že nás takhle inspiruju už nějakou dobu! Pokud byste se o téhle skvělé kuchařce rádi dověděli více a chtěli vyzkoušet něco z jejího repertoáru, tak určitě navštivte její instagramový účet @krojens_loves_fitness, kde na vás čeká mnoho úžasných a dosud třeba pro vás neznámých pokladů.

Dost ale k úvodu a pojďme se konečně podívat na to, jak si tuhle chutnou a excelentní roládu vytvořit.

 

RECEPT NA FIT ROLÁDU Z MANDLOVÉ MOUKY

To, kolik kousků z této rolády dokážete nakrájet, záleží jen a jen na Vás. V principu, čím více kousků, tím lépe. Můžete pak udělat radost i ostatním a podělit se o tuto lahodnou chuť. Avšak i samotná roláda se dá považovat za jeden OBROVSKÝ kousek, takže pokud Vám opravdu bude chutnat (a to určitě bude), může se stát, že ji zblajznete celou úplně sami.

Roládu budete určitě milovat už po prvním zakousnutí. Nechte se ohromit její chutí!

 

Co budeme potřebovat?

na těsto:

  • 2 vejce
  • 25g vanilkového proteinu
  • 20g mandlové mouky
  • 50ml mléka
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • špetka soli

na krém:

  • 250g polotučného tvarohu
  • 15g vanilkového pudinku
  • 10g želatiny
  • 10g proteinu

 

Postup:

  1. Z bílků vyšlehejte opravdu tuhý sníh (šlehejte klidně 4 minuty). Zvlášť šlehejte žloutky s proteinem, kypřícím práškem, mlékem a moukou. Nakonec vše smíchejte dohromady, akorát opatrně! Na pečící papír, na plech, rozetřete těsto do velkého čtverce (může to vyjít na celý velký klasický plech) a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 150°C asi na 10 minut.
  2. Jak si připravíte krém? Ve 125ml vody uvařte puding, přidejte želatinu v prášku. Celou směs pak vyšlehat s tvarohem.
  3. Na upečenou roládu ihned naneste hotový krém (nebojte, ztuhne). Roládu zarolujte a nechejte vychladit. Můžete potřít ještě krémem a posypat kokosem.
  4. Pak už si jen vychutnejte tu božskou chuť.

 

Výživové hodnoty:

1 kousek rolády obsahuje asi:

  • 65 kcal
  • 7g bílkovin
  • 3g cukrů
  • 3g tuků

 

 Jak vypadá výsledek?