Fazolovo-ořechový dezert

K RECEPTU

Jak na Nový rok, tak po celý rok“. Známé to přísloví, ovšem venku to vypadá, jako kdyby si krutá zima letos dala šlofíka. My však v receptech pro vás neotálíme a připravili jsme si zase něco netradičního, co vaše chuťové pohárky nenechá krotkými. 

Tentokrát tu pro vás máme přichystaný recept, který vám nejenom úžasně provoní kuchyni, navíc vám ukáže, jak mnohdy rozdílné chutě k sobě mohou neskutečně pasovat. Fazolovo-ořechový dezert je velice rychlý, jednoduchý koláč, který si hravě zvládne připravit každý. A co je důležité, pěkně zasytí.

Recept nám zaslala, jako už mnoho dalších, Pavla a.k.a krojens_loves_fitness (na Instragramu ji najdete právě pod touhle přezdívkou), která se experimentů a zajímavých spojení určitě neštítí a doporučujeme ji sledovat, třeba pro inspiraci.

Neotálejme a pojďme se společně podívat na to, jak si tenhle koláč vytvořit.

 

RECEPT NA FAZOLOVO-OŘECHOVÝ DEZERT

Uvedené množství vám vystačí na 9 větších kusů této buchty. Většina surovin na jeho přípravu je samozřejmě k dostání na našich stránkách. No sami posuďte z přiložené fotografie, jak výsledek vypadá ;)

 

Co budeme potřebovat?

na korpus:

na potření 1. vrstvy:

  • 280g mrkve (asi 3 mrkve)
  • 2 lžičky skořice

na potření 2. vrstvy:

  • 1 vanilkový puding (40g)
  • 150ml mléka
  • 150ml vody

 

Postup:

  1. Tekuté ingredience rozmixujeme s fazolemi, a poté smícháme s ostatními surovinami. Podle pocitu přilijeme vodu (cca 150ml), promícháme a dáme péct na 180°C asi na 20 minut.
  2. Po upečení na korpus navrstvíme smíchaný tvaroh s kakaem.
  3. V mléce a vodě uvaříme následně puding a nalijeme ho na tvarohovou vrstvu. Necháme vychladnout a vršek můžeme následně polít např. hořkou čokoládou nebo dle chuti ozdobit. Doporučujeme nechat dezert odležet v lednici, těsto pak nasákne a je mnohem chutnější.
  4. Pak už pouze stačí dodat: "Guten Appetit" :)

 

Výživové hodnoty:

1 ks obsahuje asi:

  • 135 kcal
  • 12g bílkovin
  • 13g cukrů
  • 3g tuků

 

Jak vypadá výsledek?