Dýňovo-mrkvové krekry s koprem

K RECEPTU

Na internetu najdete spousty receptů na všelijaké druhy krekrů, tedy sušenek. My Vám v dnešním receptu představíme zajímavou verzi, která je nejenže velice originální, navíc je chuťově dokonalá. Dneska si totiž ukážeme recept na DÝŇOVO-MRKVOVÉ KREKRY S KOPREM.

Krekry jsou docela specifické svou chutí, díky dýňové mouce a kopru. Nás baví jejich křupavost, která je mimořádná a kopr v nich krásně ladí s dipem ze zakysané smetany s citrónem, nebo třeba uzeným lososem (pokud seženete), případně s tuňákovou pomazánkou. Zkuste a uvidíte.

Sušenky asi každý zná, ale vytvořené z nativních mouk se zajímavými ingrediencemi získávají úplně jiný šmrnc a nádech. Sušenky jsou navíc bez lepku a veganské, tudíž vhodné i pro celiaky.

velké poděkováni za recept patří Magdě, která se překonává. Tato vymýšlí recepty a takovéto unikáty jako na běžícím páse (její výtvory a mnohem více najdete na Instagramu pod její přezdívkou @megdobroty). Neváhejte se tedy podívat na další její výtvory, protože za to opravdu stojí!

To bylo trochu úvodu a je na čase se podívat na samotný recept.

 

RECEPT NA DÝŇOVO-MRKVOVÉ KREKRY S KOPREM

Nejde přesně říct, kolik z těsta uděláte sušenek, je to na jednoduše na vás, jaký tvar zvolíte, jakou velikost. Jedním si však buďte jisti, moc dlouho na vašem talířku nevydrží ;)

 

Co budeme potřebovat?

na kompaktní těsto:

 

Postup:

  1. Veškeré suroviny smícháme dohromady.. vytvoříme kompaktní těsto, které vyválíme na tenký plát a vykrajujeme libovolné tvary (pokud budu bylo těsto příliš lepkavé, lze vyválet mezi dvěma peč. papíry).
  2. Pečeme dle trouby přibližně 15min, až jsou krekry zcela do křupava.
  3. Pak už jenom stačí si vychutnat jejich krásnou křupavou chuť ;)

  

Jak vypadá výsledek?