Dýňové lívanečky

K RECEPTU

Říkáte si snad něco ve stylu: „Lívance z dýně? Co tohle je za hloupost.“  Věřte, že to hloupost opravdu být nemusí a naopak, lívance z dýňových semínek Vás mohou mile překvapit. Pokud jste milovník dýňových semínek, určitě si je zamilujete.   

Nejen že výsledná barva lívanců je spektakulární, navíc co je důležité, pěkně a hodně Vás zasytí.

Recept nám zaslala, jako už taky nespočet dalších, skvělá Pavla, kterou můžete najít na Instagramu pod přezdívkou @krojens_loves_fitness. Její výtvory a kreace v kuchyni jsou opravdu jedinečným počinem a zajímavých spojení se určitě neštítí, doporučujeme ji proto sledovat, třeba pro nějaký ten žďobek nové inspirace.

Neotálejme a pojďme se společně podívat na to, jak si tyto skvělé lívance v klidu připravit.

 

RECEPT NA DÝŇOVÉ LÍVANEČKY

Odhadnout to, kolik si dokážete připravit z uvedeného množství těsta lívanečků je obtížné. Pokud to však opravdu budou menší lívanečky, méně než 8 bych ji být nemělo, takže se o tu radost z nich můžete podělit i s někým jiným.

 

Co budeme potřebovat?

na těsto:

  • 30g dýňové proteinové mouky (od nás)
  • 1 vejce
  • 15g proteinu (dle volby a vaší chutě)
  • 100ml kefíru / mléka
  • 50 ml vody
  • 1 lžička kypřícího prášku

 

Postup:

  1. Mouku smíchejte s proteinem, práškem a přidejte kefír, vodu a žloutek. Bílek vyšlehejte zvlášť do tuhého sněhu (musí bát opravdu tuhý) a zamíchejte ho do těsta. 
  2. Opečte na pánvi a můžete podávat.
  3. Jak si je ochutíte, čím si je nazdobíte, to už je opravdu na Vás. My Vám pouze přejeme Dobrou chuť“ :)

 

Výživové hodnoty:

1 dávka těsta obsahuje asi:

  • 250 kcal
  • 32g bílkovin
  • 9g cukrů
  • 10g tuků

 

Jak vypadá výsledek?