Domácí brownies z lískooříškové mouky

K RECEPTU

Asi mnoho z vás zná tradiční americký moučník zvaný brownie, který se utváří ze třeného těsta. Svůj název si získal hlavně díky své nápadné hnědé barvě, která vzniká díky značné dávce čokolády a kakaa v něm. Tahle dobrůtka, pokud se tedy vše povede, by měla být krásně vláčná a hlavně plná čokoládové chuti, pro milovníky čokolády tedy opravdu požitek.

Takhle asi můžeme charakterizovat typické brownies. My Vám však ve zdejším receptu ukážeme takovou českou náhradu, kterási vás získá svou originalitou. Na klasickému brownies to má v dosti ohledech opravdu daleko, ale protože je tenhle dezert čokoládový a vláčný, určitě vás nezklame.

Kdo nám dal inspiraci tentokrát? No jasně! Opět Pavla. Koukněte se proto na její instagramový profil s názvem @krojens_loves_fitness, kde inspirace a mnohem více najdete opravdu hodně. Tak šup, šup.

Úvod máme za sebou, bylo toho dost a je tedy na čase se vrhnout na samotný recept. Pojďme na to!

 

RECEPT NA BROWNIES Z LÍSKOOŘÍŠKOVÉ MOUKY

Z těsta vám vznikne přibližně 9 poměrně velkých kousků, které se na talíři opravdu moc dlouho nezdrží, na to vsaďte jed!

 

Co budeme potřebovat?

na těsto:

na krém:

  • 250g polotučného tvarohu
  • 10g vanilkového proteinu
  • 150g jogurtu bílého
  • 40g hořké čokolády

 

Postup:

  1. Všechny ingredience na těsto společně smíchejte (pokud nemáte ovesnou mouku, tak si rozmixujte vločky). Utřete a dejte péct na 180°C na 20 minut.
  2. Smíchejte tvaroh s proteinem a jogurtem. Naneste je na upečený korpus a polijte rozpuštěnou čokoládou (špejlí ji můžete zapracovat do krému).
  3. Nechejte vychladit, čokoláda v krému ztuhne a bude krásně křupat.
  4. Guten Appetit ;)

 

Výživové hodnoty:

1 kousek brownies obsahuje asi:

  • 180 kcal
  • 16g bílkovin
  • 9,5g cukrů
  • 8g tuků

 

Jak vypadá výsledek?