Cuketový koláček v nízkosacharidové verzi

K RECEPTU

I z velkých cuket se dají udělat skvělé a sladké dobroty ... a cuketa je v tomto směru velmi vděčná zelenina. Vaše dezerty po přidání cukety nejen že získají na větší vláčnosti, ale navíc vyzdvihnete jejich chuť. Takže, pokud jste se doposud stranili zeleniny ve vašich sladkých dobrotách, měli byste jí dát šanci a uvidíte sami, jak neskutečně vás dokáže překvapit. 

Jak už jsme si uvedli, základem dnešního receptu bude cuketa. My si totiž ukážeme postup, jak si připravit lahodnou a velice chutný low carb dezert. Pokud vám nevadí méně cukrů a nebo už jste vyznavačem této metody, tak si jsme jisti, že si tuto nízkosacharidovou dobrotu brzy oblíbíte. CUKETOVÝ KOLÁČEK V NÍZKOSACHARIDOVÉ VERZI totiž nenechá nikoho na pochybách.

Tuto verzi na low carb cuketový koláč máme od Hanky (na Instagramu ji naleznete pod přezdívkou @low_fit_shan). Její instagramový prfil zmiňujeme proto, že na něm přidává skvělé low-carb recepty. Takže pokud vás tento směr nějakým způsobem zajímá, neváhejte se na ní podívat. Na jejím profilu najdete spousty inspirace na recepty, které splňují kritérii této diety.

Tolik asi k úvodním slovům a je už nejvyšší čas se podívat na přípravu tohoto skvostu ...

 

RECEPT NA NÍZKOSACHARIDOVÝ CUKETOVÝ KOLÁČEK

Jsme si téměř jisti, že takový to recept je velice originální a má něco do sebe. No řekněte sami, jestli cuketový koláč bez mouky nebude něčím unikátním. Dle ingrediencí níže tomu tak určitě bude ...

Určitě se koukněte i na produkty, které jsou k dostání na našich stránkách. Podstatná část z tohoto receptu je totiž u nás k dostání. No sami posuďte z přiložené fotografie, jak výsledek vypadá.

 

Co budeme potřebovat?

na korpus:

na náplň:

  • mascarpone
  • tvaroh
  • vanilka
  • citrónová šťáva
  • citrónová kůra

 

Postup:

  1. Všechny suroviny dohromady smícháme a pečeme cca na 160°C asi 20 minut.
  2. Poté necháme korpus vychladnout a zdobíme ho krémem, který jsme si připravili. Můžeme ho zdobit po vnějšku nebo ho můžeme proříznout na půl a rozetřít ho po každé půlce. To už záleží jen nás vás.
  3. Na závěr ještě doporučujeme celý koláček posypat karobem a ozdobit ořechy (ideální je makadamový oříšek).
  4. Teď už vám jenom přejeme výjimečný chuťový zážitek ;) 

Jak vypadá výsledek?