Čokoládový chlebíček s chia semínky

K RECEPTU

Hody hody doprovody, dejte vejce malovaný ... No, tuhle větu asi letos jinde než v rodinném kruhu bohužel neuslyšíte, ale i přesto si můžete dopřát krásné Velikonoce, plné výtečného jídla a rodinné pohody. A k Velikonocím přeci patři klasický a úžasných biskupský chlebíček ne?

No jo, ale ten z kandovaného ovoce přeci jenom není to pravé ořechové, když se snažíte žít zdravě a přitom si to, co jíte, hlídáte. Máme zde pro Vás proto skvělou alternativu, která by Vás rozhodně mohla potěšit.

Tento recept vám nejenom úžasně provoní kuchyni, navíc vám ukáže, jak mnohdy chutě k sobě mohou neskutečně pasovat. ČOKOLÁDOVÝ CHLEBÍČEK S CHIA SEMÍNKY je velice rychlý, jednoduchý na přípravu, který si hravě zvládne připravit. A co je důležité, výsledek vypadá úžasně a vy si můžete byt jisti, že velikonoce budou opravdu jedinečným zážitkem ;)

Recept máme od Katky, a.k.a food.is.only.food (na Instragramu ji najdete právě pod touhle přezdívkou). Katka má za sebou nejednou těžkou zkušenost, poruchy s příjmem potravy, ale postupně se s tím vypořádala jako pravý hrdina a my jí držíme moc palce v této cestě.

Neotálejme a pojďme se společně podívat na to, jak si tuhle čokoládovou dobrotu vytvořit.

 

RECEPT NA ČOKOLÁDOVÝ CHLEBÍČEK S CHIA SEMÍNKY

Uvedené množství vám vystačí klidně i na 6 větších kousků. Avšak pokud je vás více, klidně můžete z chlebíčku udělat více tenčích kousků a podělit se s nimi tak i s ostatními.

Většina surovin na jeho přípravu je samozřejmě k dostání na našich stránkách. No sami posuďte z přiložené fotografie, jak výsledek vypadá. Kdo by neodolal, že ano? ;)

 

Co budeme potřebovat?

na chlebíček:

 

Postup:

  1. Vyšleháme si vajíčka s cukrem či sladidlem. Šleháme a postupně přisypáváme mouku, kakao (karob), přilíváme smetanu, rozehřáté ghí máslo a přimícháme i prášek do pečiva.
  2. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a posypeme nalámanou hořkou čokoládou a chia semínky.
  3. Pečeme asi 45 minut při teplotě 150 stupňů. Samozřejmě vše závisí na výkony vaší trouby.
  4. Podáváme s vyšlehanou smetanou, která krásně zjemní chuť chlebíčku.
  5. Pak už pouze stačí dodat: "Guten Appetit" :)

 

Jak vypadá výsledek?