Cizrnovo-máslový chlebíček

K RECEPTU

Čokoládové chlebíčky a obecně sladké verze chlebíčků jsou stále více populární záležitostí, která je poměrně lehká na přípravu, velice chutná a rovněž hutná. My máme pro Vás skvělou alternativu, která by Vás rozhodně mohla potěšit a svými surovinami i dost překvapit.

Že by cizrna mohla být součástí sladkého dezertu? Vždyť tahle luštěnina tam nemůže sedět! No omyl. Dezerty s luštěninami vám nejen vylepší chuť vašeho výsledku, ale navíc mu dodají pořádnou dávku výživových hodnot! CIZRNOVO-MÁSLOVÝ CHLEBÍČEK je proto velice rychlý, jednoduchý na přípravu a hravě si ho zvládne připravit každý. 

Recept nám do naší sbírky zaslala Katka, kterou můžete na Instagramu najít pod přezdívkou food.is.only.food. Určitě jí sledujte a naberte novou inspiraci na velice svěží a chutné recepty, jako je tento.

Úvod bychom měli za sebou a je čas se podívat, jaký je postup na tuhle dobrotu ...

 

RECEPT NA CIZRNOVO-MÁSLOVÝ CHLEBÍČEK

Uvedené množství vám vystačí klidně i na 10 větších kousků. Záleží však opravdu na Vás, jak široké chcete tyhle sladké chlebíčky mít. Udělat radost nejen sobě, ale i ostatním, to přece stojí za to ne?

Většina surovin na jeho přípravu je samozřejmě k dostání na našich stránkách. No sami posuďte z přiložené fotografie, jak výsledek vypadá. Odolávat se Vám bude asi jen těžko ;)

 

Co budeme potřebovat?

na chlebíček:

 

Postup:

  1. Pomocí ručního mixéru rozmixujeme cizrnu spolu se sušenkami. K směsi přimícháme vejce a smetanu.
  2. V druhé míse smícháme dohromady sladidlo + mouku + mák a semínka. Vše promícháme a sypkou směs pomalu přisypáváme do první mísy.
  3. Hotové těsto nalijeme do vymazané formy vyložené pečícím papírem a pečeme při 175 stupních asi 30 až 40 minut (průběžně kontrolujeme).
  4. No a pak už si jenom vychutnejte tuhle chutnou bombu ;)

 

Jak vypadá výsledek?