Cizrnovo-banánová buchta

K RECEPTU

Možná se divíte, na jaký že jste to klikli recept. „Kombinace cizrny s banánem? A ještě tomu ve formě buchty? Se asi pomátli ne?“ Tady v tomto receptu cizrna není ovšem vůbec cítit a tím, že je rozmixovaná, je i lépe stravitelná pro naše tělo.

Takže ať už jste fanda luštěnin či nikoliv, tento recept Vás určitě v lecčem překvapí a nadchne. My si dneska totiž představíme recept na CIZRNOVO-BANÁNOVOU BUCHTU. 

Podobné chuťové experimenty má v povaze Terka. Ta studuje totiž nutriční terapeutiku a na kombinace různých chutí je prostě expert. Můžete si být proto zcela jisti, že suroviny a recept jako takový budou nejen něčím speciální, ale ke všemu zaručeně perfektní. Takže určitě skočte na její instagramový profil @terka.hh, kde se to inspiracemi a nápady jenom hemží.

Neotálejme a pojďme na recept, jelikož ten opravdu stojí za to ...

 

RECEPT NA CIZRNOVOU BUCHTU S BANÁNEM

Tenhle recept může vystačit jako plnohodnotná jedna porce, ale někomu klidně bude stačit jen půlka. Opět záleží na každém a jeho preferencích :)

Většinu surovin na přípravu této lahůdky samozřejmě najdete na našich stránkách.

 

Co budeme potřebovat?

 

Postup:

  1. Rozmixujte cizrnu s ½ banánu. K této směsi přidejte zbylé ingredience a všechno pořádně promíchejte. Pokud se vám těsto zdá moc husté, můžete přidat trošku mléka (doporučujeme max 50ml).
  2. Těsto přendejte do malé formy (ideální rozměry okolo 18x13), ozdobte druhou půlkou banánu, ořechy a oříšky a můžete přidat i čtvereček nasekané hořké čokolády.
  3. Pečte v troubě na 170 stupňů 20-25 minut.
  4. Pak už si jen vychutnejte chuť samotné buchty, která vás musí nadchnout ;)

 

Výživové hodnoty:

Celá buchta obsahuje asi:

  • 482 kcal

 

Jak vypadá výsledek?