Broskvovo-mrkvová buchta ze špaldové mouky

K RECEPTU

Recept na lahodnou buchtu ocení určitě každý. Když je navíc tato buchta opravdu výživná, chutná a lahodná, tak se jen těžko odolává pokušení si ji nepřipravit a nevyzkoušet. Těsto samo o sobě chutná výtečně, ovšem to pravé ořechové dodávají buchtě naše sušené meruňky, které jsou svou chutí opravdu nezaměnitelné.

My tu dneska pro vás máme jeden tip, jak si dopřát opravdu jedinečný chuťový zážitek, který z hlavy jen tak nedostanete. BROSKVOVO-MRKVOVÁ BUCHTA je velice jednoduchá na přípravu, hravě si je zvládne připravit každý a především je tak chuťově jedinečná, že vám přiroste k srdci. Takový to recept na vláčnou buchtu prostě oceníte.

Tuto recepturu jsme získali od Katky, kterou můžete na Instagramu najít pod přezdívkou food.is.only.food. Určitě jí sledujte a naberte novou inspiraci na velice svěží a chutné recepty, protože těch není nikdy dost.

Úvod bychom měli za sebou a je nejvyšší čas na to se podívat, jak si vlastně tuto buchtu upéct ...

 

RECEPT NA BROSKVOVO-MRKVOVOU BUCHTU ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

Uvedené množství vám vystačí klidně více než 10 pořádných kusů této lahodné buchty. Záleží však opravdu na Vás, jak široké chcete tyhle sladké dobroty mít. Udělat radost nejen sobě, ale i ostatním, to přece stojí za to ne?

Většina surovin na přípravu základu na tuhle poctivou buchtu je samozřejmě k dostání na našich stránkách. No sami posuďte z fotografie, jestli už se vám pomalu nesbíhají sliny. Nám totiž ano ...

 

Co budeme potřebovat?

na RAW tyčinky:

 

Postup:

  1. V míse společně utřeme sladilo a vejce. Následně přidáme máslo a další suroviny. Ty sypké před přidáním ideální společně promícháme v jedné míse, aby se lépe do těsta vmísily. Nakonec do hotového těsta přidáme nadrobno nakrájené sušené meruňky.
  2. Hotové těsto nalijeme do vymazaného pekáče (nebo ho můžete vyložit pečícím papírem) a pečeme při 170 stupních asi 40 až 45 minut (průběžně kontrolujeme a zkoušíme do těsta bodat špejlí, jestli už není hotové).
  3. Pokud jste s výsledek spokojení, stačí buchtu vyndat a nechat vychladnout.
  4. Pak už vám jen stačí popřát: Dobrou chuť :)

 

Jak vypadá výsledek?