Beránek z tygří mouky a datlového sirupu

K RECEPTU

„Beránka si upečeme, polevou ho polijeme.“ Jak jinak začít než tímhle krásným spojením, které se k tomuto receptu náramně hodí. Velikonoce přeci odjakživa byly spojené s pečením velikonočního beránka. Ten patří na prostřený stůl a připomíná nám, že už co nevidět tady budou Velikonoce.

Receptů na velikonočního beránka je opravdu nepřeberné množství. My si v tomto receptu ukážeme postup, který je naprosto unikátní a díky němuž budete mít beránka, kterého jen tak někdo nemá. Dámy a pánové, držte si klobouky, ukážeme si totiž postup na BERÁNKA Z TYGŘÍ MOUKY A DATLOVÉHO SIRUPU.

Samozřejmě že se jedná o BEZLEPKOVOU variantu z různých druhů našich mouk. Většina surovin je k dostání i na našem webu, proto je tak unikátní.

Tento dokonalý velikonoční recept, a dá se říci raritu, nám připravila naše Magda (na Instagramu ji naleznete pod jménem @megdobroty). Určitě její profil sledujte, protože tam naleznete spousty inspirace a zajímavostí, které se vám můžou v kuchyni pěkně hodit.

Tolik k tomuto velikonočnímu úvodu a je nejvyšší čas se společně podívat, jak si tohoto překrásného beránka připravit.

 

RECEPT NA BERÁNKA Z TYGŘÍ MOUKY A DATLOVÉHO SIRUPU

Předtím, než se vrhneme na celý postup, tak vám chceme popřát krásné svátky, které podle nás nejlépe a stylově vyjadřuje toto krásné spojení:

„Tak jako beránek své milé, my taktéž přejeme Vám svátky klidné.“

 

Co budeme potřebovat?

na beránka:

  • 3 vejce velikosti M
  • 3 polévkové lžíce datlového sirupu
  • 6 polévkových lžic oleje (slunečnicový, řepkový, případně rozpuštěné ghe)
  • 1 kus zralého banánů
  • 80 g hladké rýžové mouky
  • 70 g mouky z tygřích ořechů
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1-2 polévkové lžíce rumu
  • 15 g oblíbeného proteinu (vanilka či čokoláda)
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1 čajová lžička jablečného octa
  • dle potřeby mléko (ideálně rostlinné)

 

Postup:

  1. Vejce s datlovým sirupem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme po částech olej, poté i rozmačkaný banán a rum. Přisypeme veškeré zbylé suroviny a pořádně promícháme.
  2. Vymažeme naši formu na beránka máslem (ghee, rostlinný tuk, olej) a vysypeme moukou (rýžovou případně
    jinou).
  3. Pečeme na 150 stupňů dle potřeby a velikosti formy. Zda je beránek upečen testujeme špejlí - těsto se nelepí. 
  4. Necháme vychladnout a vyklopíme. Pak už si jenom vychutnejte jeho úžasnou chuť ;)

 

Jak vypadá výsledek?