Bánanovo-skořicový chlebíček z nativní mouky

K RECEPTU

Čokoládové chlebíčky a obecně sladké verze chlebíčků jsou mezi vyznavači kvalitní a vyvážené stravy stále více populární záležitostí, která je poměrně lehká na přípravu, velice chutná a rovněž hutná, takže lehce zaženete chuť na něco nezdravého. My máme pro Vás skvělou alternativu, která by Vás rozhodně mohla potěšit a získat si místo ve vašem jídelníčku.

BANÁNOVO-SKOŘICOVÝ CHLEBÍČEK je velice rychlý, jednoduchý na přípravu a hravě si ho zvládne připravit každý. Základem tohoto receptu je jedna z nativních mouk, které jsou skvělou alternativou mouk bílých. Můžete zvolit kteroukoliv z nich, kterou třeba máte osobně rádi nebo si myslíte, že by do receptu mohla pasovat.

Podobné svěží recepty máme od Katky, kterou můžete na Instagramu najít pod přezdívkou food.is.only.food. Určitě jí sledujte a naberte novou inspiraci na velice svěží a chutné recepty, jako je tento. Litovat toho jednoznačně nebudete.

Tolik asi k úvodu a je čas se podívat, jaký je postup na tuhle dobrotu ...

 

RECEPT NA BANÁNOVO-SKOŘICOVÝ CHLEBÍČEK

Uvedené množství vám vystačí klidně i na 10 větších kousků. Záleží však opravdu na Vás, jak široké chcete tyhle sladké chlebíčky mít. Udělat radost nejen sobě, ale i ostatním, to přece stojí za to ne?

Většina surovin na jeho přípravu je samozřejmě k dostání na našich stránkách. No sami posuďte z přiložené fotografie, jak výsledek vypadá. Je to opravdu velké pokušení, nemyslíte? ;)

 

Co budeme potřebovat?

na chlebíček:

 

Postup:

  1. Sypké smícháme se sypkým a zbytek ingrediencí společně utřeme v druhé misce. Následně přidáme sypké ingredience a všechno společně pořádně zamícháme.
  2. Hotové těsto nalijeme do vymazané formy vyložené pečícím papírem a pečeme při 170 stupních asi 40 až 45 minut (průběžně kontrolujeme a zkoušíme třeba špejlí, jestli už není hotovo).
  3. No a pak už jenom chlapík necháme vychladnout a servírujeme třeba s čokoládovým topingem ;)

 

Jak vypadá výsledek?