Arašídové sušenky s pomerančovou kůrou

K RECEPTU

Týden utekl jako voda a my neotálíme a jsme tu pro vás s další senzačním receptem. Tentokrát to bude něco netradičního, protože galerie bude tak trochu formou fotoreceptu, kdy vám jednotlivé fotky přiblíží celý postup!

Tento báječný recept pro nás připravila Magda (na IG pod jménem @megdobroty), která má hodně zajímavé recepty z mnohdy netradičních surovin. Určitě se tedy koukněte na její profil a dozvěte se o ní více. Stojí to za to! ;)

Už se nemůžete dočkat, jak tento recept připravit? My taky ne, tak se na něj pojďme společně kouknout:

 

RECEPT NA ARAŠÍDOVÉ SUŠENKY S POMERANČOVOU KÚROU

Vánoce tu budou coby dup a tyhle sušenky vám můžou blížící se vánoční atmosféru alespoň trošku dopřát. Ta božská vůně v kombinaci s pomerančovou kúrou, to prostě musíte zažít!

 

Co budeme potřebovat?

na směs na sušenky:

na potření:

 

Postup:

  1. Veškeré suroviny smícháme v míse a vytvoříme kompaktní těsto. Díky arašídům je těsto mastnější. V případě potřeby lze přidat buď trochu rýžové mouky nebo v případě, kdy se drolí, použijeme trochu pomerančové šťávy.
  2. Vyválíme na plát cca 4-5 mm tloušťky a vykrajujeme libovolné tvary.
  3. Pečeme na 130 C okolo 15-20 minut dle Vaší trouby a především dle velikosti vykrojených tvarů.
  4. Vychladlé cukroví lze jíst samotné, slepené rybízovou marmeládou (v mém případě 100%), arašídovým nebo ořechovým máslem. Velice chuťově sedí k hořké čokoládě,do které lze sušenky namáčet či je čokoládou postříkat.
  5. Pro milovníky rychlovek lze do těsta přidat kousky sekané čokolády,ořechy či kandovaný pomeranč a ručně vytvarovat placičky, které pak pečeme déle.

 

Jak vypadá výsledek?

FOTORECEPT