Pekanové ořechy RAW 500 g

Tip Doporučujeme
279 Kč 242,61 Kč bez DPH 558 Kč / 1 kg
Objednáno
Položka byla vyprodána…

Pekanové ořechy jsou vzdálenými příbuznými nám dobře známým vlašským ořechům. Pekanový ořech má sladkou, máslovou chuť a texturu. Ještě jste pekany nikdy neochutnali? U nás máte možnost to napravit!

natural  bez_chemie  bez lepku  raw  vláknina  bílkoviny  vegan  paleo  low_carb

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pekanové ořechy pocházejí ze Severní Ameriky a Mexika. Jsou opravdu bohaté na vlákninu (až kolem 10g na 100g suroviny). Pekanové ořechy jsou také značným zdrojem manganu (kolem 6mg na 100g), který přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, k udržení normálního stavu kostí a přispívá rovněž k ochraně buněk před oxidativním stresem.

Slovo „pekan“ pochází z algonqkinského slova, která označuje ořech, který je obalen ve skořápce. Věděli jste, že 14. duben je Mezinárodním dnem pekanových ořechů?

Určitě vám vzhledem dosti připomínají zde více zaběhnuté vlašské ořechy. Nejde však pouze o vzhled, chuťově jsou si tyto ořechy rovněž blízké. V našich končinách jsou proto pekanové ořechy dosti exotické. Jejich skořápky jsou navíc oproti vlašákům tmavě hnědé, hladké, tenčí a snáze se dají vyloupnout ze skořápky, než je tomu u vlašských ořechů.

Americké město Albany ve statě Gergia se může pochlubit více než 600 000 pekanovými stromy, díky čemuž je hlavní centrálou těchto plodů. Existuje více než 1 000 odrůd tohoto ořechu. Mnoho z nich je pak pojmenováno pro domorodých indiánských kmenech, jako jsou: Cheyenne, Mohawk, Sioux, Choctaw a Shawnee.

Asi už vám došlo, že největším světovým producentem pekanů jsou Spojené státy, které produkují až 80 procent světové sklizně těchto ořechů. Tak, jako je v našich končinách oblíbený vlašský ořech, tak je v Severní Americe oblíbený pekan. Na americkém stole totiž během tamních svátků nesmí chybět pekanový koláč.

 

Využití: 

A co je využití nejen v kuchyni? Jak by se dal vlastně pekanový ořech využít?

Lze z nich připravit lahodné občerstvení, výtečné jsou třeba v müsli i dalších směsích. Mohou být také posypány přes dezerty. Představivosti se přece meze nekladou. Před konzumací je vhodné je namočit do vody, nejlépe na noc. Ráno budou připraveny ke konzumaci a snadněji se tak budou trávit.

Pro svou jemnou máslovou chuť jsou vynikající obzvláště v různých ořechových dezertech.

Můžete jimi třeba plnit papriky s kozím sýrem nebo přidat pekanové ořechy do salátů, abyste dali vyniknout různý chutím a třeba i pro křupavý pocit.

Slyšeli jste třeba o pekanovém máslu? Pokud ne, tak věřte, že pekanové máslo vyniká nejen svou konzistencí a barvou, ale hlavně svou příjemnou chutí. Z našich pekanových ořechů si takové máslo připravíte coby dup.

Určitě se nechte inspirovat našimi recepty, které naleznete níže, a které vám můžou ukázat opravdu široké využití tohoto ořechu.

 

Recepty s ořechy:

 

Složení:

  • pekanový ořech půlky

 

Nutriční hodnoty (pro 100g výrobku)

  • Energetická hodnota: 3 063 kJ
  • Energie (kilokalorie): 732 Kcal
  • Bílkoviny: 9 g
  • Sacharidy: 4 g
  • Z toho cukry: 2 g
  • Tuky: 71 g
    Nasycené mastné kyseliny: 6 g
  • Vláknina: 10 g

 

Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu 70%. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kvalitní a zdravé ořechy a oříšky
Záruka: dle obalu (možné poptat)
Hmotnost: 0.5 kg
Bezlepkové: ANO
Přírodní: ANO
RAW: ANO
VEGAN: ANO
Země původu: USA
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: