Osmoticky sušené jahody 250 g

Novinka Unikátní Doporučujeme
109 Kč –11 %
Osmoticky sušené jahody fotogr.1
109 Kč –11 % 97 Kč 84,35 Kč bez DPH 388 Kč / 1 kg
Skladem (> 7 ks)
Můžeme doručit do:
31.10.2020

Osmoticky sušené jahody jsou úžasné, jedinečné a chutné jahody, které jsou sušeny osmotickým způsobem. Vychutnejte si chuť toho nejlepšího z jahod, i když zrovna není léto a nejsou parné dny.

natural    bez_chemie    vláknina   vegan

Detailní informace

Detailní popis produktu

Co byste určitě měli vědět

Jahody jsou jedním z nejchutnějších kousků sušeného ovoce. Uvidíte sami, že každý skus do našich jahod je nezapomenutelným zážitkem. Užijte si naše lahodné sušené jahody jako svačinku nebo jako ozdobu vašich sladkých výtvorů.

Tyto sušené jahody nejsou slazeny cukrem, nýbrž glukózo-fruktózovým sirupem, který jim dodává úplně jiný rozměr. Tyto jahody jsou jinak bohaté na vlákninu (až kolem 11g na 100g suroviny).

 

Co to vlastně je osmotické sušení?

Pro úplný začátek a trochu nutného přehledu. Víte že hlavní příčinou, proč se ovoce a zelenina tak moc kazí, je vysoký obsah vody, kterou v sobě obsahují? Ke zvýšení sladkosti těchto druhů ovoce a zeleniny bylo vyzkoušeno mnoho metod a jejich kombinací. Osmotické sušení je jednou z nejvíce zajímavých a inovativních. Tento proces je totiž upřednostňován před ostatními kvůli zachování většího počtu vitamínů, minerálů, barvy a chuti v těchto surovinách.

Osmotické sušení je ovlivněno několika faktory, jako je například osmotický tlak, koncentrace rozpuštěné látky, teplota, čas, velikost, tvar a kompaktnost dané suroviny. Kvalita osmoticky sušených produktů je ve srovnání s produkty z konvenčního sušení lepší a smrštění suroviny je daleko menší.

Proces:

Nejprve se rozmrazí ovoce, po rozmrazení se do něho přidá glukózo-fruktózový sirup nebo koncentrát z jablečné šťávy. Takhle následně zůstane celé suroviny po 2-4 dny, kdy dojde k přírodní osmotice (molekuly vody jsou nahrazovány těmi ze sirupu). Tímto procesem se ovoce následně stává sladším, aniž by do něj musel být přidáván cukr. Po tom všem se ovoce vysuší, aby v sobě mělo požadovanou vlhkost.

Pokud se chcete o osmotickém procesu dozvědět něco více, zjistit, k čemu jsou finální produkty tak dobré a porovnat si tento typ sušení třeba s klasickým konvenčním, tak určitě mrněte na náš článek. Najdete ho zde: Říká vám něco? Osmotické sušení aneb progresivní a inovativní sušení ovoce

 

Využití a charakteristika

 Famózní a unikátní chuť, která vás nenechá jen tak v klidu
Přírodní metoda sušení bez aditiv a jiných chemických vylepšováků
 Jemná a velice příjemná vůně
Výtečný nástroj k zahnáni hladu a mlsné
Ideální surovina, která může posloužit jako základ domácí zmrzliny
 Výborně ladí s tvarohem, jogurtem nebo jinými mléčnými výrobky
Díky svému vzhledu poslouží jako ozdoba, ať už třeba na dorty, pohárové směsi atd.
 Výborně ladí s tvarohem, jogurtem nebo jinými mléčnými výrobky
Skvělé ladí s oříšky a ořechy, neváhejte je proto k nim přidat
 
 

Recepty s osmoticky sušenými jahodami 

Zde je výčet těch receptů, které jsou k dostání na na našem webu (pro zobrazení konkrétního receptu stačí na něj kliknout):

 
 

Složení

  • jahody 87 %, glukózo-fruktózový sirup 13 %

 

Skladovací podmínky

  • Skladujte při teplotě mezi 15-20°C a relativní vlhkosti vzduchu 70 %. Chraňte před přímým slunečním zářením!

 

Informace o nutričních hodnotách

Výživové hodnoty na 100g
Energie (kJ/kcal) 1 569/375
Bílkoviny 4,7 g
Sacharidy 85 g
*z toho cukry 73,5 g
Tuky 2,4 g
*z toho nas. mast. kyseliny 0,45 g
Vláknina 11,5 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Osmoticky sušené ovoce
Záruka: dle obalu (možné poptat)
Hmotnost: 0.25 kg
Přírodní: ANO
VEGAN: ANO
Země původu: Srbsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: