Lyofilizovaná (mrazem sušená) zelenina

Bez názvu-1_2

Znáte lyofilizovanou zeleninu

Lyofilizovaná, nebo taky mrazem sušená zelenina. Tohle krkolomné slovo vlastně ve finále označuje metodu, při níž se zelenina nejprve šokově zmrazí na teplotu kolem –80 °C a poté se z ní stane ledový kámen. Následně přichází na řadu sušení za velmi nízkého tlaku, během kterého se tekutiny v pevném skupenství odpařují. Led ze zeleniny pak mizí ve formě unikající vodní páry. Nejlepší na této metodě je to, že struktura buněk zůstává neporušená, což vede k vynikajícímu zachování chuti, barvy, tvaru a nutriční hodnot, což se musí ocenit.

Pokud jste ji ještě nezkusili, tak je ten nejvyšší čas to napravit. Varujeme, že mrazem sušená zelenina je opravdu návyková záležitost. U nás máte šanci ochutnat tuto lyofilizovanou zeleninu.