Kukuřičná mouka polohrubá, nativní (přírodní) 500 g

Tip Doporučujeme
23 Kč 20 Kč bez DPH 46 Kč / 1 kg
Skladem (> 7 ks)
Můžeme doručit do:
29.9.2020

Kukuřičná mouka polohrubá je bezlepková a doma si zní připravíte třeba tortillu, polentu nebo ji jednoduše můžete použít na odlehčení klasické mouky a zařadit ji do vašeho redukčního jídelníčku. Za zkoušku nic nedáte a sami se tak přesvědčíte, co vše dokáže.

natural    bez_chemie   bez lepku  vláknina  vegan    keto   paleo

Detailní informace

Detailní popis produktu

Přírodní kukuřičná mouka je druh mouky, která se vyrábí ze sušeného kukuřičného zrna, které v sobě ukrývá vitamíny a minerály. Kukuřice jako taková, je bohatá na vlákninu, sacharidy a kyselinu listovou.

Kukuřičná mouka je obvykle žlutá, ale může být také bílá nebo modrá, což závisí na odrůdě kukuřice, která se používá při mletí. Textura mouky je jemná, podobná celozrnné mouce. Mouka u kukuřice nechutná nijak zajímavě v jejím syrovém stavu, ale její zapracování v kuchyni - ať už je to pečení, smažení nebo grilování - nám odemkne její zemitou a sladkou chuť.

Kukuřičná mouka polohrubá je často zastíněna nám možná známější kukuřičnou krupicí, která se kvůli své hrubé konzistenci často používá pro zahuštění polévek nebo přípravy polenty. Kukuřičná mouka patří mezi nejvíce používané přirozeně bezlepkové mouky vůbec. Využijete ji jak ve slané, tak i ve sladké kuchyni.

Nezaměňujte tuto kukuřičnou mouku s masa harina, což je základní mouka pro mexickou kuchyni, která se používá k výrobě tortil, tamale a pupusas. Masa harina má jemnou, hladkou strukturu a je vyrobena z jemně mletých kukuřičných zrn, která ještě předtím byla namočena do limetové šťávy nebo hydroxidu vápenatého.

 

Jak využít kukuřičnou mouku?

Stejně jako všechny mouky, tak i tato mouka dává jedinečnou strukturu vašim dobrotám, které si připrvíte v kuchyni. Často se spolu s ní jako pojivo používají vejce, ty totiž s kukuřicí příznivě ladí.

Kukuřičná mouka je nesmírně univerzální složkou, která může zlepšit strukturu a chuť mnoha potravin. Skvěle se hodí při trojobalu na smažení ryb, přidat ji můžeme třeba i při výrobě vaflí nebo palačinek, díky čemuž získáme velice uspokojivou snídani. My z ní doporučujeme upéct třeba domácí chleba, vdolky nebo koláčky. Můžete také kombinovat kukuřičnou mouku s jinými moukami, jako je už zmíněná kukuřičná krupice, víceúčelová mouka či mouka celozrnná.

Tato naše polohrubá varianta je nejvhodnější pro přípravu sladkých litých těst na piškot či muffiny. Na slano se používá při výrobě tradičních mexických tortil a jako příměs do chleba, takže se vlastně dá řící, že je to i kukuřičná mouka na tortilly.

 

Recepty s moukou:

 

Složení:

  • 100% kukuřičná mouka

 

Nutriční hodnoty (pro 100g výrobku)

  • Energie (kilojouly): 1 552 Kj
  • Energie (kilokalorie): 371 Kcal
  • Bílkoviny: 7 g
  • Sacharidy: 75 g
    Z toho cukry: 0 g
  • Tuky: 3 g
    Nasycené mastné kyseliny: 0 g
  • Sůl: 0 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Zdravé a kvalitní mouky
Záruka: dle obalu (možné poptat)
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: