Kukuřičná mouka hladká, nativní (přírodní) 500 g

Tip Doporučujeme
23 Kč 20 Kč bez DPH 46 Kč / 1 kg
Skladem (> 7 ks)
Můžeme doručit do:
26.10.2020

Kukuřičná mouka hladká je bezlepková a doma si z ní připravíte třeba tortillu, polentu nebo ji jednoduše můžete použít na odlehčení běžné moukyzařadit ji do redukčního jídelníčku. Vyzkoušejte kukuřičnou mouku a zamilujte si její využitelnost.

natural  bez_chemie  bez lepku  vláknina  vegan    keto   paleo

Detailní informace

Detailní popis produktu

Co byste určitě měli vědět

Přírodní kukuřičná mouka je druh mouky, která se vyrábí ze sušeného kukuřičného zrna, které v sobě ukrývá vitamíny a minerály. Kukuřice jako taková, je bohatá na vlákninu, sacharidy a kyselinu listovou.

Kukuřičná mouka je obvykle žlutá, ale může být také bílá nebo modrá, což závisí na odrůdě kukuřice, která se používá při mletí. Textura mouky je jemná, podobná celozrnné mouce. Mouka u kukuřice nechutná nijak zajímavě v jejím syrovém stavu, ale její zapracování v kuchyni - ať už je to pečení, smažení nebo grilování - nám odemkne její zemitou a sladkou chuť.

Kukuřičná mouka hladká je často zastíněna nám možná známější kukuřičnou krupicí, která se kvůli své hrubé konzistenci často používá pro zahuštění polévek nebo přípravy polenty. Kukuřičná mouka patří mezi nejvíce používané přirozeně bezlepkové mouky vůbec. Využijete ji jak ve slané, tak i ve sladké kuchyni.

Nezaměňujte tuto kukuřičnou mouku s masa harina, což je základní mouka pro mexickou kuchyni, která se používá k výrobě tortil, tamale a pupusas. Masa harina má jemnou, hladkou strukturu a je vyrobena z jemně mletých kukuřičných zrn, která ještě předtím byla namočena do limetové šťávy nebo hydroxidu vápenatého.

Kukuřičná mouka je nesmírně univerzální složkou, která může zlepšit strukturu a chuť mnoha potravin. Můžete také kombinovat kukuřičnou mouku s jinými moukami, jako je už zmíněná kukuřičná krupice, víceúčelová mouka či mouka celozrnná.

 

Využití a charakteristika

 Při zpracování vynikne její nasládlá chuť a krásně žlutá barva
Dává jedinečnou strukturu vašim upečeným dobrotám
Je bezlepková, jedná se tedy o alternativní mouku vhodnou pro celiaky
Často se spolu s ní jako pojivo používají vejce
Skvěle se hodí při trojobalu na smažení ryb
Přidat ji můžeme třeba i při výrobě vaflí nebo palačinek
 Základ mexické kuchyně pro vytváření třeba tortill
Doporučujeme z ní upéct třeba domácí chleba, vdolky nebo koláčky
 
 

Recepty s kukuřičnou moukou

Zde je výčet těch receptů, které jsou k dostání na na našem webu (pro zobrazení konkrétního receptu stačí na něj kliknout):

 
 

Složení

  • 100% kukuřičná mouka

 

Skladovací podmínky

  • Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu 70 %. Chraňte před přímým slunečním zářením!

 

Informace o nutričních hodnotách

Výživové hodnoty na 100g
Energie (kJ/kcal) 1 552/371
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 75 g
*z toho cukry 0 g
Tuky 3 g
*z toho nas. mast. kyseliny 0 g
Sůl 0 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zdravé a kvalitní mouky
Záruka: dle obalu (možné poptat)
Hmotnost: 0.5 kg
Přírodní: ANO
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: