Jáhlová mouka, nativní (přírodní) 500 g

Tip Doporučujeme
56 Kč 48,70 Kč bez DPH 112 Kč / 1 kg
Skladem (> 7 ks)
Můžeme doručit do:
26.10.2020

Jáhlová mouka je vždy čerstvě namletá a používaná se výhradně k zahuštění polévek, a omáček. Z jahelné mouky snadno připravíte pečivo, koláče, sušenky nebo třeba placky. Ke všemu je naše jáhlová mouka bez lepku.

natural  bez_chemie  bez lepku  bílkoviny  vegan   keto

Detailní informace

Detailní popis produktu

Co byste určitě měli vědět

Jáhly si získávají na popularitě jako alternativní zrno pro lidskou spotřebu. Malá, máslově žlutá zrna jsou po uvaření načechraná, a jsou dost podobná kuskusu. Když jsou pomleté a je z nich tedy jáhlová mouka, tak díky jemnému, škrobovitému složení prosa je ideálním pomocníkem pro bezlepkové pečení.

Proso samo o sobě může chutnat trochu hořce, proto je nejlepší ho smíchat s jinými jemnými moukami; díky tomu mohou na povrch vyjít i další tóny a chutě (máslové, ořechové, travnaté).

Lehce stravitelné jáhly jsou nutričními hodnotami podobné mouce ovesné. Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou a navíc jsou lehce stravitelné.

Pokud pečete bezlepkově a používáte při tomto jahelnou mouku, zvažte přidání xantanové gumy do těsta jako pojiva bez lepku. Pokud nepečete výhradně bezlepkově, v libovolném receptu nahraďte mouku z jáhel až za jednu třetinu víceúčelové mouky. To je takové základní pravidlo.

U kváskových chlebů můžete vyměnit 1/2 až 3/4 šálku pšeničné mouky za tuto mouku. U jiných pečených výrobků, které nemají kváskový základ, může být až do poloviny nahrazena klasická mouku moukou z jáhel, i když tato mouka může udělat pečivo drobivým a suchým, pokud jí tam přidáte příliš mnoho.

 

Využití a charakteristika

 Jáhlová mouka má své specifické aroma i chuť
Používejte tuto mouku jako byste zacházeli se všestrannou mouku
Jedná se o alternativní mouku vhodnou pro celiaky, je tedy bezlepková
 Velice podobná mouce ovesné
V Indii je to třeba základ k výrobě chlebů
Z mouky vytvoříte i lahodné placičky, lívance či palačinky
 Ideální základ pro čokoládové sušenky a cookies
 
 

Recepty s jáhlovou moukou

Zde je výčet těch receptů, které jsou k dostání na na našem webu (pro zobrazení konkrétního receptu stačí na něj kliknout):

 
 

Složení

  • 100% jáhlová mouka

 

Skladovací podmínky

  • Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu 70 %. Chraňte před přímým slunečním zářením!

 

Informace o nutričních hodnotách

Výživové hodnoty na 100g
Energie (kJ/kcal) 1 582/378
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 73 g
*z toho cukry 0 g
Tuky 4 g
*z toho nas. mast. kyseliny 0,7 g
Sůl 0,01 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zdravé a kvalitní mouky
Záruka: dle obalu (možné poptat)
Hmotnost: 0.5 kg
Přírodní: ANO
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: