Datle Medjool s peckou sušené 500 g

Tip Doporučujeme
149 Kč 129,57 Kč bez DPH 298 Kč / 1 kg
Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do:
4.11.2020

Datle Medjool jsou často nazývány „královnou datlí“. Jejich plody jsou velké a oproti jiným typům masitější, sladší a chuťově bohatší. Vychutnejte si datle medjool a okuste jejich výraznou chuť!

natural  bez_chemie  bez lepku  vláknina  bílkoviny  vegan draslík

Detailní informace

Detailní popis produktu

Co byste určitě měli vědět

Tahle sladká pochoutka pochází původně z oblasti Přední Asie, přesněji z oblasti Mezopotámie. Jejich původ je v Maroku. Datle Medjoul bývá často přezdívaná i jako „chléb pouště“, neboť roste na datlových palmách převážně v pouštích nebo velmi teplém a suchém podnebí. Díky vysokému obsahu sacharidů jsou datle také rychlým zdrojem energie a zároveň jsou lehce stravitelné, a to díky tomu, že jsou bohaté na vlákninu.

Jsou významným zdrojem hořčíku (až 54 mg/100g), jenž přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání a k udržení normálního stavu zubů. Datle medjoul jsou rovněž zdrojem draslíku (696mg/100g), který přispívá k normální činnosti nervové soustavy, k normální činnosti svalů a k udržení normálního tlaku krve.

Výhoda datlí Medjoul je, že i po usušení zůstávají šťavnaté a měkké. Sušení probíhá přirozeně, datle se nechají dozrát a usušit na slunci, teprve poté se sklízejí.

Tato sušené ovoce je skvělou alternativou jakéhokoliv cukru, a to díky své přirozené sladkosti, která pochází z fruktózy, přírodního cukru.

Chcete-li nahradit Medjouly za cukr, tak si vytvořte datlovou pastu. Tu získáte smícháním 2 šálků (480 gramů) vypeckovaných datlí s přidáním asi 1 a 1/4 šálků (300 ml) vody. Tuto pastu pak můžete ve vašich receptech využít namísto cukru v poměru 1: 1.

 

Využití a charakteristika

Po požití je nechte rozplynout na jazyku, nebude se stačit divit, co se bude dít
Uvnitř jsou neskutečně karamelové
Sušené datle bez pecky jsou připravené k okamžitému požití
Skvělé ladí s ořechy, neváhejte proto naše datle přidávat i ke svým ořechovým směsím
 Sladká a karamelová struktura z nich dělá vynikající ingredienci pro nepečené dezerty
 Nasekejte je na menší části, a ty následně použijte k přípravě koláčů, kuliček či ovocných a čokoládových tyčinek
 Velmi hezky vyniknou v omáčkách či dresinku
 Nasekané medjouly jsou vynikajícím doplňkem tradičních zelených či obilných salátů
Namočte je na 10 minut do horké vody a poté je přidejte do svého oblíbeného smoothies
 
 

Recepty s medjooly

Zde je výčet těch receptů, které jsou k dostání na na našem webu (pro zobrazení konkrétního receptu stačí na něj kliknout):

 
 

Složení

  • datle medjoul

 

Skladovací podmínky

  • Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu 70 %. Chraňte před přímým slunečním zářením!

 

Informace o nutričních hodnotách

Výživové hodnoty na 100g
Energie (kJ/kcal) 1 223/292
Bílkoviny 1,9 g
Sacharidy 65 g
*z toho cukry 60 g
Tuky 0,5 g
*z toho nas. mast. kyseliny 0,1 g
Vláknina 8,2 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zdravá strava
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 0.5 kg
Přírodní: ANO
Země původu: Izrael, Jordánsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: