BIO Kokosová mouka, nativní (přírodní) 500 g

Tip Unikátní
42 Kč 36,52 Kč bez DPH 84 Kč / 1 kg
Skladem (> 7 ks)
Můžeme doručit do:
8.8.2020

BIO kokosová mouka může být skvělá náhrada za klasickou bílou mouku, kdo neokusil neuvěří. Je vynikající pro vyváženou a dietní výživu a také pro Low carb (nízkosacharidové stravování). Zkuste tu naši kokosovu mouku, která je navíc v BIO kvalitě.

bio  natural   bez lepku  bez_chemie  vláknina  vegan  paleo  keto

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kokosová mouka poslední dobou v našich končinách roste hodně na popularitě, a to i díky faktu, že je bezlepkovou alternativou k pšeničné mouce, což z ní činí možnost alternativy pro lidi s určitými problémy, jako je celiakie či alergie na pšenici. Více lidí má tak možnost objevovat její výbornou chuť.

Kokosová mouka se vyrábí z čerstvých kokosových ořechů. Přesněji řečeno, vyrábí se z dužiny kokosových ořechů, kterou je nutno nechat vysušit, poté se vylisuje a rozemele. Výsledný bílý prášek vypadá podobně jako pšeničná mouka, ovšem na rozdíl od ní má velmi jemnou chuť a je úžasně aromatická.

Kokosová mouka pochází z Filipín, kde bylo poprvé vyrobena jako vedlejší produkt kokosového mléka.

Mouka je pak bohatá na bílkoviny (až 15 g/100g) a vlákninu (kolem 10 g/100g) a především je tedy v BIO kvalitě.

 

Využití:

Kokosová mouka může být využita v různých receptech, a to jak sladkých, tak i slaných.

Kosovou muku tedy můžete využít při výrobě domácího chleba, palačinek, sušenek, muffinů nebo jiných dobrot. Jen si uvědomte, že kokosová mouka má tendenci absorbovat více tekutin než jiné mouky. Z tohoto důvodu jej nelze použít jako plnohodnotnou náhradu za jinou v poměru 1:1. Doporučujeme kokosovou mouka nahradit v poměru 1:4, to znamená, že např.: 120 gramů univerzální mouky nahradíte 30 gramy mouky kokosové.

Pamatujte tak na to, že kokosová mouka má tendenci být hustší než jiné mouky a tak snadno nedrží pohromadě. Pekaři proto často doporučují smíchat ji s jinými moukami nebo přidat 1 vejce na každých 30 gramů kokosové mouky, aby měl váš finální výsledek jemnější texturu.

Ideální je kokosovou mouku důkladně prosít, než se s ní péct, aby váš kulinářský výsledek byl o to lepší. Dobrou praxí je navíc oddělit vejce, to znamená odděleně vyšlehat žloutky a poté bílky. Tohle zlepšuje přirozenou hustotu mnoha receptů, kde je kokosová mouka používaná.

I když tedy se jedná o všestrannou mouku na pečení, může být náročné ji používat. Měli byste se proto hlavně zezačátku spolehnout na zavedené recepty, než začnete s kokosovou moukou trošku více experimentovat.

 

Recepty s moukou:

 

Složení:

  • 100% mouka s dužiny kokosového ořechu

 

Nutriční hodnoty (pro 100g výrobku)

  • Energie (kilojouly): 1 824 Kj
  • Energie (kilokalorie): 436 Kcal
  • Bílkoviny: 15 g
  • Sacharidy: 16,3 g
    Z toho cukry: 15 g
  • Tuky: 26,9 g
    Nasycené mastné kyseliny: 25,2 g
  • Sůl: 0,11 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Zdravé a kvalitní mouky
Záruka: dle obalu (možné poptat)
Hmotnost: 0.5 kg
BIO: ANO
Země původu: Srí Lanka

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: